TUGA U OČEVOJ PAROHIJI: Otac Milovan bio uz sina Nebojšu do samog kraja

otac

Foto: Promo/Privatna arhiva

Nebojša Glogovac odrastao je u Pančevu, gde je njegov otac Milovan služio kao prota u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, u narodu poznatijoj kao „crkva s dva tornja“. Otac je već nekoliko godina u penziji, a kako pričaju njegove kolege, bio je svaki dan uz svog naslednika.

– Relativno skoro, kad je Milovan rekao da se Nebojša razboleo i da je započeo s lečenjem, sve mi je, nažalost, bilo jasno. Tugom i teretom koje je nosio na svojim plećima nije hteo da opterećuje druge, jer, kako je nagovestio, to je bila borba njihove porodice.

-Prota Milovan, iako je u penziji, živeo je na relaciji Beograd-Pančevo. U Nebojšinim poslednjim danima njegov otac se nije odvajao od njega, pružajući mu duhovnu i fizičku pomoć – rekao je sveštenik.

Foto: Privatna arhiva

Milovan je predavao veronauku u gimnaziji u Pančevu.

“Bio je glumčina i čovek! Otac Milovan, njegov tata, krstio me je. Bila sam im u kući… divni ljudi”, napisala je ona na svom Fejsbuk profilu.

KOMENTAR MONIKE BELUČI: Evo kako je lepa glumica reagovala na emotivnu fotografiju Slobode Mićalović i Nebojše Glogovca (FOTO)

U Pančevu i dalje svi s tugom govore o svom sugrađaninu, koji je voleo ovaj grad kao i rodno Trebinje.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Ljubomir Radanov)

3 Comments on "TUGA U OČEVOJ PAROHIJI: Otac Milovan bio uz sina Nebojšu do samog kraja"

  1. да ли ‘ОВО’ још битише !?

  2. TREBA DA SE STIDIS SVOG CUDENJA!!!!!!Rugobo Milic

  3. Da zna da se stidi ne bi ovo pisala! Kojom reči je nazvati, sve su preblage za jednu takvu osobu!!!

Comments are closed.