TUGA MEĐU KOSOVSKIM POLITIČARIMA: Uvek ćemo voleti i poštovati porodicu Klinton (INFO)

Zastava

Foto: Tanjug.rs

Kosovski političari uputili su čestitke Trampu, ali naglasili da zauvek ostaju privrženi voljenoj porodici Klinton.

– Budući da sam svestan rukovodeće uloge SAD na međunarodnoj areni, ubeđen sam da će izabrani predsednik uz najvišu odgovornost tretirati mnogobrojne izazove na globalnom nivou. Naše konstantno prijateljstvo je snažan temelj nad kojim ćemo nastaviti produbljivanje obostrane saradnje – navodi se u čestitki Tačija.

On je, međutim, dodao da će Kosovo zauvek biti zahvalno kandidatkinji demokrata, bivšoj državnoj sekretarki Hilari Klinton na konstantnoj podršci, kako se navodi, “kosovskom narodu i kosovskoj državi”.

[adsenseyu4]

Ranije danas preko svog Fejsbuk naloga oglasio se i premijer Alabanije, Edi Rama, koji je konstatovao da “velika prijateljica Albanije, Kosova i svih Albanaca Hilari Klinton nije pobedila na izborima”.

Pecoli i Ljimaj: Voljena i poštovana porodica Klinton

Povodom izbora u Americi oglasio se i političar sa Kosova Behdžet Pacoli, koji je čestitao i kandidatkinji Demokrata Hilari Klinton, i rekao da veruje da će Albanci bez obzira na pobednika, biti uz volju američkog naroda.

Fatmir Ljimaj, lider inicijative za Kosovo, rekao je da će porodica Klinton svakog trenutka biti voljena i poštovana od strane Albanaca zbog njihovog doprinosa na Kosovu.

– Kosovo će uvek biti Američki najbolji prijatelj. Porodica Klinton će svakog trenutka biti voljena i poštovana od strane naših ljudi, za sav njihov doprinos slobodi Kosova. Sjedinjene Američke Države nastaviće da budu naš strateški partner kao što su uvek i bile – rekao je Ljimaj za albanske medije.

Kako je dodao, istorijski gledano Amerika je jedina koja je uvek pozitivno gledala na Albance.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor:Dobrivoje Katanić,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]