TUGA: KRAJ JEZIVE POTRAGE U SREBRNOM JEZERU, pronađeno telo i drugog dečaka! (INFO)

voda

Foto: Telegraf

Ronioci su posle višesatne pretrage pronašli telo jednog od dvojice dečaka koji su se udavili u Srebrnom jezeru i izvukli ga iz vode. Nepun sat kasnije locirano je i drugo telo

Ronioci su pronašli i izvadili tela dvojice braće koja su se juče utopila u Srebrnom jezeru. Njihov otac na obali prati svaki pokret ronilaca i u očaju kuka.

Vlasnici pedalina su pobegli kada su videli da su se braća udavila,tvrde meštani.

[adsenseyu4]

Ronioci su posle višesatne pretrage pronašli telo jednog od dvojice dečaka koji su se udavili u Srebrnom jezeru, i izvukli ga iz vode. Nepun sat kasnije locirano je i drugo telo, saznaje Alo!

Potraga za braćom Stefanom (14) i Nikolm Petrovićem (13), koji su juče nestali u Srebrnom jezeru nastavljena je jutros u 10 časova, a ronioci se smenjuju na svakih 10 minuta, prenosi Alo.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Stigla je i ekipa Žandarmerije sa čamcem koja se pridružila pretrazi.

Pretragu otežava mala vidljivost ispod vode, jer je jezersko dno prepuno rastinja.

[adsenseyu1]

Potraga se vrši sa dva čamca i uz pomoć sonara.

Kada se dogodila nesreća deca su na pedalini prešla polovinu jezera i bila su bliža drugoj strani obale.

Foto-ilustracija: Telegraf

Foto: Telegraf

Rođena braća Stefan (14) i Nikola Petrović (13) iz sela Trska kod Rače Kragujevačke utopili su se juče popodne u Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, gde su bili na školskom izletu. Oni su posle sportskog takmičenja sa drugovima iznajmili pedalinu i otisnuli se ka sredini jezera.

Jedan od braće je u pokušaju da pređe sa pedaline na pedalinu upao u vodu i počeo da se davi. Drugi brat je skočio za njim. Kako su obojica bili neplivači, ubrzo su nestali u jezeru. Niko od dece koja su bila na pedalinama nije imao prsluk za spasavanje.

[adsenseyu1]

Na jednoj pedalini bilo je četvoro, a na drugoj šestoro dece. Istovremeno, profesori nisu bili u blizini kada su deca iznajmila pedaline.

Danas su na mesto tragedije stigli zvaničnici opština Veliko Gradište i Rača.

– U ovom slučaju nadležna je Inspekcija rada, a mi smo, kao lokalna zajednica, preuzeli sve mere zaštite – obeležili smo prostor za neplivače bovama, dok smo preduzetnike koji izdaju pedaline pismeno upozorili da ne smeju da ih izdaju deci bez pratnje roditelja i bez prsluka za spasavanje – rekao je za Alo! zamenik predsednika opštine Rača Slađan Marković.

[adsenseyu2]

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)