TUGA DO NEBA: Izgubljen je prvi ljudski život u SRBIJI, UMRO MUŠKARAC IZ KIKINDE! (FOTO)

VEST

Dnevne.rs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić objavila je da je dana preminula prva žrtva kornavirusa u Srbiji, a reč je o 55-godišnjem muškarcu iz Kikinde.

Zahvaljujem se svima koji su se borili za život ovog čoveka, i učinićemo sve da bi sačuvali svaki život, uključujući i restriktivne mere.

Ovaj Kikinđanin j eimao i druge brojne zdravstvene probleme, ali je danas  ovo bila najveća, najgrublja opomena koliko je teška borba sa kojom se suočavamo i koliko su teški izazovi.

Oni su pre svega pred zdravstvom, a svi mi ovde, svim pojedincima, bez obzira ko, imamo obavezu da poštujemo sve što kažu profesionalci i to je jedina šansa da ima damo mogućnost da se bore i da zajedno pobedimo, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

OGLASIO SE EPIDEMIOLOG PREDRAG KON:Evo koliko će trajati epidemija korona virusa i koja nedelja je ključna za sve (INFO)

premijerka

Foto: betaOna je navela da prema najnovijim informacijama od 18 časova, do danas u Srbiji je registrovano 135 novih slučajeva koronavirusa.

– Na respiratorima imamo osam građana koji se bore za život, 64 je u kućama.

Na svima nama je odgovornost, tako što ćemo izlaziti što je manje moguće, poštovati sve mere koje je donela Vlada, da bi imali što manje žrtava  i da bi dali šanse zdravstvu. Iz ovog razloga, od sutra od 20 časova prestaje javni prevoz na čitavoj teritoriji zemlje.

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Od nedelje u 20 časova, zatvaramo restorane, kafiće, tržne centre. U ovom trenutku opasnost je isuviše velika da bi razmišljali o materijanim pitanjima.

Sutra od 19 časova zahvaljujući aganžmanu predsednika Vučića, očekujemo veliku isporuku iz Kine.

   

(Dnevne.rs, Kurir)