TUGA DO NEBA: BRAT GLEDAO KAKO BOŠKA ODNOSI REKA, dozivao ga je i govorio kakvu je imao kapu DA GA LAKŠE NAĐEMO’ (INFO)

voda

Foto ilustracija: pixabay

Petogodišnji Boško K. iz Arilja utopio se danas u Rzavu pred očima svog rođenom brata i ujaka Vladimira koji je dečake čuvao u parkiću pored reke kod visećeg mosta.

Tragedija se dogodila oko podneva dok su dečaci bili sa ujakom pored reke.

Kako saznajemo, u jednom trenutku dečak je otišao do reke, okliznuo se i upao u vodu.

Brzaci su odmah odvukli dečaka i do njega nije bilo moguće doći. Odmah je alarmirana policija.

Ubrzo su na lice mesta stigli vatrogasci iz Arilja, za njima iz Požege, a potom i vatrogasno – spasilačka ekipa iz Užica za rad na vodi koja je čamcima krenula Rzavom nizvodno.

Posle nekih sat vremena telo petogodišnjaka je pronađeno u mestu Sastavci, kilometar i po – dva od mesta gde je voda ponela dečaka, već u toku Moravice u koju se uliva rzav.

– Najjezivi trenuci su bili oni dok je dečak dozivao brata kog je nosila reka, a ona ljudima koji su se skupili u parkiću govorio kakvu je Boško imao kapu, nadajući se da će taj detalj pomoći u potrazi – ispričala nam je žena koja živi blizu visećeg mosta nad Rzavom i koja je čuvši Viktorovo zapomanje izašla iz dvorišta da vidi šta se dešava.

GODIŠNJICA SMRTI BIVŠEG PREDSEDNIKA SRBIJE: Sahranjen je u sumrak bez opela i počasti, a ono što je rekao policajcu koji ga je hapsio i danas se prepričava (VIDEO)

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati.

– Oko podne smo dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu, po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park.

Mi smo na lice mesta izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju – rekao je Cicvarić za Glas zapadne Srbije.

HOROSKOP ZA SUTRA (11. mart 2018.): Čeka nas težak ili čak opasan dan…(ASTROLOGIJA)

– Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost.

SAČEKUŠA NA DUŠANOVCU: Muškarac (39) izrešetan pred kućom u BMW-u, danas nešto posle 17 sati (INFO)

Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25 – rekao je Cicvarić.

(Dnevne.rs /Izvor: V. Lojanica, Blic.rs)