TRESE SE CELA SIRIJA: Danas, sa preko 30 udara bombardovani položaji Al Kaidine grupe „Nusra Front“ (VIDEO)

rakete
Ruski avioni bombardovali su danas pobunjeničke pozicije u Siriji, uključujući ruralne oblasti u blizini grada Džisr al-Šugur na severozapadu zemlje, pod kontrolom pobunjeničke alijanse među kojima je i ogranak Al-Kaide, grupa Nusra Front, javila je televizija al-Majaden sa sedištem u Libanu.

Avioni su izveli najmanje 30 udara a meta je bila „Osvajačka armija“, navodi ta televizija naklonjena sirijskoj vladi, dodajući da su na meti bile militantne snage.

Televizija je još javila da su na meti napada bile oblasti u provinciji Idlib, uključujući planinski region Zavija, kao i oblasti u provinciji Hama dalje prema jugu.

Televizija „Orijent njuz“ prosirijske opozicije, javila je da su ruski avioni pogodili pobunjeničke pozicije u oblasti Hama.

[adsenseyu5]

Osvajačka armija je napredovala na severozapadu Sirije, zajedno sa drugim pobunjeničkim grupama od maja, i osvojila grad Idlib i Džisr al-Šugur od vladini snaga, napredujući prema obalskim delovima zemlje, preneo je Rojters.

Rusija je juče počela vojne operacije protiv Islamske države u Siriji, a Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

[adsenseyu1]

(Tanjug /Dnevnik)