TRAMP U SRBIJI NA VASKRS? Cilj posete predsednika SAD biće podela Kosova

Vučić

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp dolazi u Srbiju za pravoslavni Vaskrs, saznaje Srpski telegraf.

– Prema procenama Bele kuće, Beograd i Priština će do proleća postići konkretan dogovor oko razgraničenja, što bi bio povod za Trampov dolazak u Beograd – navode izvori Srpskog telegrafa iz diplomatskih krugova.

– Tramp detaljno planira sve svoje posete, pa je i ovu isplanirao u uslovima rešenog pitanja oko Kosova. Kada prethodno dođe do konačnog sporazuma Srba i Albanaca, Tramp je rešen da poseti Srbiju i ponovo se sretne sa Vučićem – navode izvori.

OVO JE UBIJENI MMA BORAC! Ubica ušetao u restoran i izrešetao sportistu!

Trampov dolazak u Srbiju poklopiće se i sa nedavnim zahtevom komesara EU za proširenje Johanesa Hana da se do sredine naredne godine konačno stavi tačka na pregovore u Briselu i izvrši trajna korekcija granica kojom bi sever Kosova u potpunosti pripao Srbiji.

– Kako sada stvari stoje, 28 april je najizvesniji datum, jer će se po svemu sudeći, posle te posete održati i referendum na kojem će se građani Srbije izjasniti o rešenju za pokrajinu – navode sagovornici Srpskog telegrafa.

UBIJEN KIKBOKSER U KRAGUJEVCU: Napadač ispalio 4 hica i pobegao na skuteru (INFO)

– Kraj aprila naredne godine odličan je termin za posetu predsednika koji će na taj način i Srbima i celom svetu pokazati da se zalaže za mirno rešavanje svih kriznih žarišta. On želi da i Amerikancima pokaže da u svetu ne postoje kriza koju SAD ne mogu da reše, što će biti presudno da svoj predsednički mandat i produži – kaže izvor blizak američkoj administraciji.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Srpski telegraf)