Tragičan udes kod Šapca: Povređenoj deci niko nije hteo da pruži pomoć!

porodica
Do saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli sin i supruga sekretara Eparhije vranjske Siniše Piljanovića, a on i ćerka povređeni, došlo je najverovatnije zbog umora.

Siniša je vozeći plavi “punto” izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski stub posle čega je sleteo u jarak pored puta u selu Štitar kod Šapca. Piljanovići su iz Vranja krenuli u Šekoviće u Bosni, odakle je Siniša rodom.

Jedan od svedoka nesreće rekao je da se sve odigralo munjevitom brzinom.

– Čuo se strahovit tresak. Izašao sam iz kuće i video auto kako se dimi. Hitna pomoć je brzo stigla i kada sam video da iz olupine automobile izvlače malu decu, oka nisam sklopio celu noć – priča komšija iz obližnje kuće.

Prvi do unesrećenih stigao je mladić čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini.

[adsenseyu4]

– Pozvao me komšija i rekao da je sleteo automobil i da ima teško povređenih. Odmah sam dotrčao i zatekao stravičan prizor. Devojčica je ležala u kanalu i dozivala majku. Drugo dete je priklještio automobil, otac je jaukao, a majka nije davala znake života. Pokušali smo da zaustavimo vozila koja su prolazila, da nam neko pomogne da okrenemo njihov auto koji je bio na krovu i pomognemo unesrećenima.

Niko nije hteo da stane, a nas dvojica nismo mogli sami. Tek posle nekog vremena zaustavio se jedan čovek i pomogao. Onda su stigli i hitna pomoć i policija – priča mladić.

Na mestu nesreće videle su se razbacane stvari, dečje sedište, crvena i plava jaknica, jastučići, prekrivači.
Inače, Siniša je sin jedinac, a otac mu je takođe stradao u saobraćajnoj nesreći pre trideset godina.

Prema rečima rođaka, sinu je dao ime Milan po svom ocu za kojeg je mnogo bio vezan.

Osnovni javni tužilac u Šapcu koji je izvršio uviđaj, naložio je obdukciju nastradalih, zahtevao i analizu krvi vozača, kao i vanredni tehnički pregled automobila.

[adsenseyu1]

(OK Radio)