Tragedija u Republici Srpskoj! NESREĆNU ŽENU UBIOGROM NA SVETOG ILIJU (INFO)

sveti-ilija

Foto-ilustracija: Profimedia/Cartes News, sajtmajstor.net

Nesrećna žena izvela je stoku na ispašu. Kada je počelo nevreme, ona se sklonila ispod drveta kako ne bi pokisla

Biljana Marjanović (45) poginula je kada ju je u nedelju, baš na Dan svetog Ilije gromovnika, kobno udario grom u selu Šolaji, u blizini Kneževa u Republici Srpskoj. Nesreća se dogodila oko pet popodne, na njivama  u tom selu. Pored nje, teško je povređena i Pera Stojanović, koja se nalazi na lečenju u banjalučkoj bolnici.

Prema pričama meštana, Biljana i Pera su tog dana otišle na ove livade gde su odvele stoku na ispašu kada je u jednom trenutku krenulo nevreme.

[adsenseyu5]

– Čula sam da ih je bilo pet na toj livadi kada je počela da jako pada kiša i da grmi. Nesrećne žene su se sakrile ispod nekog većeg drveta da ne pokisnu. Ostalo troje ih je ostalo na livadi, a među njima je bio i Biljanin svekar. U jednom trenutku grom je udario u to drvo ispod kojeg su se one krile i Biljana je ostala na mestu mrtva, a Pera je odbačena od siline udara i teško opečena. Svi su odmah pritrčali da im pomognu, ali Biljani nije bilo spasa. Već je bila mrtva. Na telu su bile vidljive opekline od groma i neko je od njih odmah pozvao njenog supruga Dragomira i rekao šta se dogodilo – rekla je jedna od meštanki.

Dragomir je jako brzo stigao i ostao šokiran kada je video šta se dogodilo. Odmah je u vozilo stavio i Biljanu i Peru i odvezao ih u Dom zdravlja u Kneževo. Međutim, lekari su mogli samo da konstatuju smrt, dok je njena prijateljica prebačena u banjalučku bolnicu, gde je zadržana na lečenju.

Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

Meštani Šolaja kažu da se još ne mogu oporaviti od šoka kada su čuli šta se dogodilo i kažu da ne pamte da je nekad neko u ovom selu poginuo od udara groma.

Biljana je bila divna žena. Suprug joj je iz ovog sela i oni tu već dugo žive. Ona je bila jako vredna žena i uvek raspoložena. Uvek bi nasmejana pozdravila kada bi prošla pokraj moje kuće – rekla je jedna komšinica ožalošćene porodice Marjanović, dodajući da nesrećna Biljana i Dragomir, koji radi kao policajac u Kneževu, imaju troje dece i da su svi odrasli i zaposleni.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)