TRAGEDIJA U CENTRU BEOGRADA: Poginula sestra glumca Ljubivoja Tadića u požaru na Vračaru (INFO)

vatra

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

U požaru koji je jutros oko 3 i 30 izbio u stanu glumca Ljubivoja Tadića na Vračaru život je, nažalost, izgubila glumčeva sestra, a Ljubivoje i njegova majka su sa težim povredama prevezeni u Urgentni centar.

Požar je izbio u stanu glumca Narodnog pozorišta Ljubivoja Tadića, a u požaru je nažalost poginula njegova sestra, Maja Tadić (57), koja se nalazila u susednom stanu.

U stanu u kom je izbio požar bili su i Tadićeva supruga i dvoje dece, koji nisu povređeni.

– Ljubivoje je pokušao da spase sestru iz požara i zbog toga je zadobio teške povrede. Pokušaćemo da njega i njegovu majku prebacimo na VMA sa kojim imamo saradnju, kako bi njih dvoje bili što bolje zdravstveno zbrinuti – rekao je Dejan Savić, vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta.

Tadić i njegova majka prevezeni su na Urgentni centar.

[adsenseyu1]

Glumac je zadobio opekotine lica i glave drugog i trećeg stepena, i nalazi se na odeljenju plastične hirurgije, a njegova majka je u težem stanju, zbog čega je smeštena na intenzivnu negu. Majka je po dolasku na Urgentni centar bila bez svesti, imala je problema sa disanjem i opekotine po licu, šakama i podlaktcama.

– Sve je bilo puno dima, pretrnuli smo od straha – rekla je jedna od komšinica na licu mesta. Komšije su otkrile da porodica Tadić u tom stanu stanuje od pre nekoliko godina.

Kako je u MUP-u potvrđeno požar je izbio u stanu na prvom spratu, kada je plamen zahvatio sobu površine 25 kvadrata. Plamen je zahvatio sobu poginule, a lekari su na licu mesta konstatovali njenu smrt.

– Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u požaru koji je izbio jutros oko tri sata na uglu ulica Mekenzijeve i Koče Kapetana u Beogradu, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura. Macura je Tanjugu rekla da su lekari konstatovali smrt žene stare oko 57 godina, čije je telo bilo ugljenisano.

– Svi smo odmah evakuisani nakon izbijanja požara, a vatra je brzo ugašena – rekao je komšija Branimir Pejović.

Prema rečima drugih komšija u zgradi bilo je mnogo dima i svi su se uplašili, ali su bili prijatno iznenađeni brzom i diskretnom reakcijom vatrogasaca.

Na terenu su bile vatrogasno spasilačke jedinice „Zvezdara“ i „Voždovac“.

[adsenseyu1]

(Tanjug /Blic)