TRAGEDIJA U ARANĐELOVCU: Radnik propao kroz krov hale, preminuo na licu mesta! Iza se be ostavio dve maloletne ćerke!

pogibija

Foto: privatna arhiva

Marko Radović (37) iz Aranđelovca nastradao dok je s kolegama postavljao panel-ploče na krovu objekta u izgradnji. Otvorio je oči, a onda ih zatvorio, više se nije probudio, kažu kolege stradalog radnika

Marko Radović (37) iz Aranđelovca poginuo je dok je s kolegama pokrivao krov hale u kompaniji „Peštan“ u Aranđelovcu.

Tragedija se dogodila u sredu oko devet sati ujutru u pogonu Bukovik kada je Radović propao kroz panel-ploču i pao s visine od oko 13 metara.

Kolege nastradalog s kojima smo razgovarali kažu da oni nisu radnici kompanije „Peštan“, već da su njih šestorica bila angažovana preko privatnika da pokriju halu.

– Ovo je Marku bio drugi dan da radi s nama. Počeli smo rano ujutru, postavili nekoliko ploča i napravili pauzu. Marko se među prvima oko devet sati ponovo popeo na krov hale. Onda je u jednom trenutku samo propao. Potpuno iznenada! Pao je na noge, a potom je glavom udario. Dotrčali smo do njega… U jednom trenutku je otvorio oči, a potom ih zatvorio. Pokušali smo da mu damo vodu, ali nismo smeli da ga pomeramo – priča i dalje potresen Gradimir Jovanović.

BORIO SE ZA SVAKI DINAR

Markov otac nam je rekao da njegov sin nije imao stalno zaposlenje, ali da je radio na građevini kad je bilo posla.

RODITELJI MORAJU DA PLATE 5.000 DINARA: Prve novčane školske kazne u Pančevu, jer su deca bežala sa časova (INFO)

– Povremeno je radio za privatnika, uglavnom građevinske poslove za dnevnicu. Borio se kako je znao i umeo da zaradi neki dinar za porodicu. Sa suprugom i dvoje dece živeli su kao podstanari – rekao je stariji Radović.

Nije imao opremu

Radnici su odmah obavestili Hitnu pomoć, koja je brzo stigla. Radović je ubačen u sanitet, koji je krenuo u bolnicu u Kragujevac, ali, nažalost, nije izdržao. Na pitanje da li su bili obezbeđeni opremom za rad na visini, Jovanović objašnjava da nisu.

– Ne postoji mogućnost da se na takvim radovima obezbedite. To je hala s metalnom konstrukcijom koja se bukvalno pokriva panel-pločama. Ovo nije prvi put da se tako radi, ali eto, sad se desila nesreća – rekao je Jovanović.

Nastradali radnik iza sebe je ostavio oca, suprugu i dve maloletne ćerke. Jedna devojčica je u prvom razredu osnovne škole, a druga ima svega tri i po godine.

– One ne znaju da oca više nikada neće videti. Rekli smo im da je povređen i da je u bolnici u Kragujevcu. Neprestano pitaju za njega i traže da ih vodimo da ga vide. Kako da im kažem da Marka više nema – jecajući priča Miroslav, Markov otac.

Neutešni čovek kaže da je Marko kao mali izgubio majku, isto kao što su sada njegove ćerke izgubile oca.

PRAVO U CENTAR: Beba Balašević odgovorila HRVATSKOM SVEŠTENIKU koji je opleo po njenom ocu

– Marko je bio moj sin jedinac. Moja supruga, njegova majka, preminula je kada je imao osam godina, a evo sad i njegove ćerke ostaju bez njega. Tuga, ne znam kada i kako ćemo im reći da su ostale bez oca. Mnogo su bile vezane za njega – priča nesrećni Miroslav.

Radovao se svadbi

Prema njegovim rečima, sina je poslednji put video u sredu ujutru, pre nego što je otišao na posao.

PRONAĐENO TELO LAZARA MAKSIMOVIĆA: Leš bio u jednom od kanala pored hotela u Smederevu (INFO)

– U nedelju je trebalo da ide na svadbu brata od strica. Planirao je da kad se vrati s posla, ide da kupi garderobu za svadbu. Radovao se veselju jako… Kud ja nisam otišao da poginem, a da on ostane živ – kaže očajni čovek.

U kompaniji „Peštan“ juče niko nije odgovarao na pozive.

(Dnevne.rs/Izvor: Jelena Rafailović,Kurir.rs)