TOTALNI HAOS: Obustavljen saobraćaj u oba smera na AUTO-PUTU BEOGRAD-NIŠ (INFO)

auto put

Foto: Čitalac telegrafa

Zbog loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju na auto-putu Beograd-Niš, kod petlje Trupale, obustavljen je saobraćaj u oba smera. Deo saobraćaja se preusmerava starim putem preko Aleksinca.

Na izlazu iz grada kod KP doma dogodio se lančani sudar.

Nakon sudara na teren su izašle četiri ekipe Hitne pomoći ali još nema preciznih podataka o broju povređenih.

[adsenseyu4]

Sneg i vetar prave probleme vozačima. Saobraćaj je obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a sve dežurne ekipe “Puteva Srbije” pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu, kako bi se saobraćaj normalizovao.

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra, uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Kako je rekao šef niškog štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

Na autoputu Beograd – Niš vidljivost je danas smanjena, a saobraćaj je otežan zbog jakog vetra i nanosa snega.

– Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja – izjavio je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.

Dimitrijević je pozvao vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vetar ne stane.

Dodao je da je grejder za čišćenje smetova krenuo ka selu Hum, dok će u toku dana bager čistiti smetove ka selu Kravlju.

[adsenseyu1]

– Ekipe JKP ‘Medijana’ od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema – rekao je Dimitrijević.

putevi

Foto: Tanjug/AP

Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara.

Nadležene službe vozačima savetuju da narednih budu veoma oprezni u saobraćaju i prilagode brzinu.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs /Izvor:RTS)

[adsenseyu2]