TOMPSON SE PONOVO OKOMIO NA SRBE

Foto: Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

Tompsonu se nije svidelo šta je Pupovac spomenuo njega u svom izlaganju na sednici Odbora za Ustav

Prenosimo vam njegov status u celosti:

[adsenseyu4]

“Zanimljivo, Pupovac bi zabranio mladima slušati Thompsona. Očekujemo od zastupnika u Hrvatskom državnom saboru da zatraže javno pojašnjenje od saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca, što je mislio pod tvrdnjom kako je nedopustivo da djeca slušaju Thompsona u autobusima prilikom posjeta spomen obilježjima”, stoji na Fejsbuk stranici Marka Perkovića Tompsona.

– Kad mladi posećuju spomen-područja, u knjigama crtaju kukaste krstove, ušata U, a u autobusu slušaju Tompsona. Ako to mislimo da zaustavimo nejasnim odnosom, mislim da se varamo, jer ako mi ne možemo poslati jasnu poruku, onda je sasvim sigurno da to neće ni Vladino Poverenstvo – rekao je Pupovac, zastupnik u Saboru i predsednik Srpskog nacionalnog vijeća, na Odboru na kojem se raspravljalo o ploči HOS-a u Jasenovcu.

Podsetimo, Saborski odbor za Ustav zaključio je danas da postavljanje spomen-ploče poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu na kojoj je uklesan ustaški pozdrav “Za dom spremni” vređa žrtve tog ustaškog logora i pozvao nadležne da to obeležje ukloni.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs /Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]