TOLIKI SNEG NISMO VIDELI GODINAMA: Bićemo POTPUNO ZAVEJANI do kraja dana (VREMENSKA PROGNOZA)

zima

Foto: Dnevne.rs /pixabay

U većem delu Srbije do kraja dana i u toku noći očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 20 do 50 centimetara, dok će u Banatu biti i viši.

Sutra ujutro i pre podne očekuje se slabljenje i prestanak padavina.

Kako se navodi u upozorenju objavljenom na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, na severu, zapadu i jugozapadu Srbije do kraja dana i u toku noći očekuje se stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 20 do 50 centimetara.

U centralnim i istočnim krajevima Srbije danas posle podne i uveče očekuje se pojačanje padavina, a u toku noći, sutra ujutro i pre podne stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 20 do 40 centimetara. U Timočkoj Krajini sneg će preći u kišu i očekuje se poledica, a sutra posle podne prestanak padavina.

Na jugu i jugoistoku Srbije do kraja dana kiša će preći u sneg, a u toku noći, sutra ujutro i pre podne stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara.

TEŠKA NESREĆA: Prevrnuo se autobus s putnicima iz Beograda, IMA MRTVIH (FOTO)

U Beogradu do kraja dana i u toku noći očekuje se stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 25 centimenatara u nižim delovima, a do 40 centimetara u višim delovima grada.

Sutra ujutro i pre podne u prestonici se očekuje slabljenje i prestanak padavina.

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Tanjug)