TITO OJADIO SRBIJU i ostavio je da GRCA U DUGOVIMA! Plaćamo 300 miliona KREDITA – KOMUNISTI nas zadužili 8,8 milijardi evra (INFO)

broz

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Srbiji stići račun u visini od 276,9 miliona evra za kredite podignute u vreme SFRJ tokom 70-tih i 80-tih godina, evo kome ćemo morati da damo novac

Period vladavine Josipa Broza Tita u Srbiji uvek izaziva oštre podele i dok jedni tvrde da je tada vladalo pravo blagostanje, drugi se tome oštro protive i tvrde da će i deca naše dece otplaćivati kredite koje su podigli komunisti!

[adsenseyu5]

Činjenice su jasne, a one govore da će Srbiji stići račun u visini od 276,9 miliona evra za kredite podignute u vreme SFRJ tokom 70-tih i 80-tih godina! Kako prenosi “Blic” zbog zajmova koje je pre više od 40 godina uzimao tadašnji premijer Srbije Veselin Đuranović, ove godine budžet Srbije biće “olakšan” za skoro 300 miliona evra!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

– Reč je o kreditima iz 70-tih i 80-tih godina XX veka koje smo dobijali od Pariskog i Londonskog kluba, ali i Svetske i Evropske investicione banke. Ukupne obaveze prema njima iznosile su 8,8 milijardi evra, a ove godine na naplatu dolazi 276,9 miliona evra – kažu u Narodnoj banci Srbije.

Za ovaj novac se prema računici moglo izgraditi 110 obdaništa, a ovaj dug jednak je iznosu ukupnih ušteda koje je budžet ostvario po osnovu uvođenja solidarnog poreza na plate lekara, profesora i državnih činovnika.

ZADUŽENJA SFRJ U MILIJARDAMA EVRA (1978-1983):

* Pariski klub – 4,1

* Londonski klub – 2,5

* Svetska banka – 1,8

* Investiciona banka – 0,3

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

 

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]