TEŠKE REČI NA BRDU KOD KRANJA: “Da imate 30 odsto Albanaca, u Crnoj Gori ni kamen na kamenu ne bi ostao”

Kranj

Foto: Printscreen/youtube

Samit lidera regiona u Brdu kod Kranja protekao je u znaku još jedne provokacije kosovskog predsednika Hašima Tačija i žestoke replike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a današnji “Blic” u celini prenosi šta je tačno predsednik Srbije rekao Tačiju.

List podseća da je do oštre diskusije došlo iza kulisa nakon Tačijevog izlaganja u kojem je, između ostalog, rekao da “Srbija nije spremna za EU jer ne priznaje Kosovo” i da ne može da zamisli “da EU u svoje članstvo primi Srbiju pre Kosova”.

ĐOKOVIĆ JE PRESKUP: Francuska kompanija priznala da ih je Novak „ODRAO“, ali su dobili nešto mnogo VREDNIJE od novca

Iako Vučić nije hteo javno da odgovori na ovu žaoku iz Prištine, to je učinio mimo medija pred gostom ovog skupa, predsednikom Nemačke Frank-Valter Štanmajerom, navodi beogradski list.

[adsenseyu1]

– O čemu ti pričas? Pa vi hoćete za premijera čoveka koji je bio optužen za najteže zločine, a svi svedoci pobijeni. Nezavisnost ste dobili posle NATO agresije bez referenduma i nisu vas svi priznali.

Pet evropskih zemalja vas još ne priznaje. Vi za nas niste nezavisna država. I vi ne slušate šta Srbija govori i kažete da nemamo evropski pristup jer nećemo da priznamo Kosovo.

Za razliku od vas koji za premijera kandidujete onoga…. ja sam rekao u skupštini da se Srbija mora odreći svojih mitova, zbog budućnosti ne samo Srba, već i Albanaca na Kosovu i Metohiji.

NASLEDIO JE STARU KUĆU OD PREMINULIH ROĐAKA: Kad je počeo da menja nameštaj, našao je nešto što ga je ZAPREPASTILO!

Zatim se predsednik Srbije dotakao i ratohušačke, odnosno nacionalističke politike u regionu.

– Ti si, Hašime, govorio o velikoj Albaniji, ne ja. Jonuz Musliju takođe. Javno o tome govorite, a Brisel ne sme da kaže ko je to govorio, nego kažu smanjite svoje izjave. Imali ste jednu obavezu i niste je ispunili, a to je Zajednica sprskih opština, mi sve ispunili, telefonski broj, sudije, tužioci… sve. Vi? Ništa jer ste imali podršku najvećeg broja zemalja Evropske unije – rekao je Vučić.

PRONAĐENA STUDENTKINJA KOJA JE NESTALA U PETAK UVEČE U BEOGRADU (INFO)

Predsednik Srbije nije štedeo reči ni kada se radi o spoljnim faktorima.

– Vaš je problem što ne umete ni ruku da prihvatite. Vidim kooordiniranu akciju ljudi iz američkog kongresa i vaših ekstremista. Da imate 30 odsto Albanaca, u Crnoj Gori ni kamen na kamenu ne bi ostao, a mi od njih ništa tražili nismo. Nađi mi nekoga u regionu ko će da razgovara sa Haradinajem da ne proguta knedle. Toliko o demokratiji – zaključio je Vučić.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]