Temperatura je manja za 15 stepeni danas: Lekari SAVETUJU šta danas da uradimo

vreme

Foto: pixabay

Živa u termometru se preko noći spustila za čak 15 stepeni, a mnogi su nepripremljeno ušli u jesenji dan usred leta. Umesto naočara za sunce, danas je kišobran preuzeo ulogu. Meteorolozi kažu, nosićemo ga do večeras, a sutra opet otopljenje.

Meteorolog Đorđe Đokić iz “Weather2Umbrella” kaže da će ovo rashlađenje trajati do večeras, a vratiće se tek sledećeg vikenda.

[adsenseyu5]

– Juče se preko Srbije nadvio hladi front koji je povukao hladniju vazdušnu masu sa severa Atlatnika. Nagli pad temperature i ciklon doneli su kišu i grmljavinu u prestonicu, ali i u ostatku Srbije. Ovakvo osveženje, pad temperature za oko 10 do 15 stepeni se dešava u principu preko leta svake godine, i to uobičajeno bar jednom u toku jula ili avgusta. Ali padavine će do večeras prestati – objašnjava Đokić.

Meteorolog dodaje i da neće više biti tropskih vrelina koje su obeležile par nedelja za nama.

OCU SRCE PREPUKLO OD MUKE, MAJKA IM JE JEDINI SPAS: Rista i Vlatko su 25 godina vezani za krevet, VAPAJ njihove mame BOLI MNOGO (FOTO) (VIDEO)

– Već sutra očekuje se prolepšanje vremena, ali neće nastupiti tropske vrućine. Očekuje se umereno toplo vreme sa najvišom temperaturom od 26 stepeni. Narednih dana, sve do petka temperatura će biti u porastu, te će u utorak najviša temperatura iznositi 29 stepeni, u sredu 30, četvrtak 31 i u petak će biti najtoplije sa temperaturom od 32 stepena. Dok će za vikend ponovo padati kiša – tvrdi meteorolog

Doktorka Nada Macura kaže da ovo rashlađenje povoljno utiče na sve ljude i da ga treba dobro iskoristiti.

[adsenseyu1]

– Svi su konačno odahnuli. Posle silnih glavobolja, nervoza, gubljenja tečnosti, vrtoglavica zbog preterane vrućine ovo osveženje je prava stvar. Da je svima bolje pokazuje i znatno manji broj intervencija koje imamo danas – kaže Macura.

Doktorka savetuje svima da se obuku adekvatno i – pravo u šetnju.

ŽENA U OVOM ZNAKU JE BOGINJA LJUBAVI: Ona je neodoljiva, šarmantna i ponekad BOLNO iskrena!

– Sada svi treba da širom otvore prozore na stanovima i kućama, obuku se adekvatno za ovo vreme i pravac u šetnju. Svež vazduh i poneka kap kiše nikome neće škoditi, pa čak ni hroničnim bolesnicima, naravnu sa merom. I, naravno, nikako zaboraviti tečnost koja je bitna i tokom kišovitih i hladnijih dana – savetuje dr Nada Macura.

ANA I RASTA UNAJMILI DADILJU 12 SATI DNEVNO, 6 DANA U NEDELJI: Evo koliko je plaćaju!

(Dnevne.rs/Izvor:Marija Antonijević,Blic.rs)

[adsenseyu4]