TAKTIČKE PROMENE: Da li je ovo startna postava Srbije za meč sa Brazilom?

utakmica

Foto: Tanjug/AP

Srbija neće odstupati od svog stila igre, ali će za meč sa Brazilom biti nekih taktičkih promena u timu! Ovim rečima, novinarima u Rusiji, obratio se selektor Orlova Mladen Krstajić, dan posle bolnog poraza od Švajcarske. A dan pre ”utakmice života” sa Brazilom, Krstajić je vešto izbegao razgovor oko sastava Orlova.

Velika je dilema kojih 11 će u sredu od 20.00 časova istrčati na Okritije Arenu i suprostaviti se Brazilcima koji su već najavili svoju startnu postavu.

Dilema je, pre svega, u odbrani, koja je na ova dva meča bila sjajna, ali jednostavno Brazil je ”neka druga dimenzija”. Svi su izgledi da će na mesto pored desne aut linije ići Antonio Rukavina, i to zbog svoje brzine.

SRAMOTNA PORUKA IZ BRISELA: Srbi na utakmici protiv Švajcarske išli u rat za Kosovo

Jednostavno, Ivanović je dosta sporiji, a poznato je da Brazil po toj levoj strani najviše dejstvuje. Marselo kao levi bek, Kutinjo sa krila i Nejmar koji često voli da ide levo i odatle ulazi u sredinu.

Ivanović bi trebalo da se pomeri u sredinu, mada je dilema hoće li on ili Milenković biti tamo. Duško Tošić i Aleksandar Kolarov se ne menjaju, kao ni golman Vladimir Stojković.

Vezni red takođe! Nemanja Matić i Luka Milivojević ostaju na svojim pčozicijama, a Sergej Milinković savić i Adem Ljajić se ”kolju” za to mesto iza špica Aleksandra Mitrovića. Sergej bi trebalo da dobije prednost i napokon pokaže svoj kvalitet. Kada, ako ne sada protiv najboljih?

Dušan Tadić i Filip Kostić će dejstvovati preko krilne pozicije i pokušaće da ugroze Brazilce gde su najslabiji – utrčavanjem u kazneni prostor ili dobrim centaršutevima za Mitrovića između Mirande i Tijaga Silve.

Mnogi će reći da je ovo, možda, i utakmica za Nemanju Radonjića, ali ne smemo zaboraviti da je protiv Brazilaca potrebno i iskustvo.

BRUKA SVETSKIH RAZMERA: Hrvatski i albanski huligani ZUBIMA CEPALI I PALILI SRPSKU ZASTAVU! (VIDEO)

Kao i pobeda, ukoliko želimo dalje. Naravno, ima tu varijanta sa remijem, ali o tome niko i ne razmišlja. Samo trijumf je u glavama srpskih reprezentativaca.

Uostalom, kapiten Kolarov je to lepo objasnio:

– To je pozornica koja se dešava jednom u karijeri. Kad počneš da igraš fudbal, onda maštaš da igraš protiv najboljih. Lako je biti najbolji sa slabijima, budi najbolji među najboljima.

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: FSS

Na Orlove je sada red da najviše pokažu kada je najpotrebnije. I da uđu u istoriju. Verovatno u ovom sastavu: Stojković – Rukavina, Ivanović, Tošić, Kolarov – Matić, Milivojević, Milinković Savić, Kostić, Tadić, Mitrović.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs, Specijalni izveštač Telegrafa iz Rusije, Mario Marić)