TAJNA ZVANA RTANJ: Zašto se ta misterija krije od očiju javnosti? (INFO)

piramida

Printskrin: Youtube/Brazdadj’s channel

Čudesni Rtanj je najmisterioznije mesto u Evropi i najveća svetska piramida za koju mnogi kažu da nije dovoljno istražena. Mada, možda nije istražena za javnost, ali sigurno je u tajnosti istažena od mnogih domaćih “posebnih ljudi” kao i stranaca koji nekontrolisano, kao “obični turisti”, dolaze na Rtanj. Čak je i Adolf Hitler u svoje vreme pokazivao veliko interesovanje za Rtanj, a to sigurno nije bilo zbog prirode oko njega.

Odavno postoje različita predanja vezana za Rtanj i ona su uvek privlačila neobičnu pažnju ljudi koji su živeli u njegovom okruženju. Obronke vrha Šiljak krasi endemično bilje (Saturea montana i Saturea satyris) koje raste samo na ovom mestu. O njihovoj lekovitosti već postoje prave legende.

Međutim, tokom poslednjih godina pažljivo oko istraživača, uz pomoć savremene tehnologije, uočilo je neke vrlo čudne geometrijske i druge zakonitosti koje ne deluju kao obična igra prirode već kao delo koje su pre mnogo hiljada godina napravile, ipak, ljudske ruke, prenosi TV Best.

[adsenseyu4]

Poznato je da svaka egipatska piramida ima značajne podzemne objekte. Tako, na primer, određene komore u Keopsovoj piramidi usmerene su ka sazvežđu Oriona odakle crpu energiju koju odvode ka prostorijama u unutrašnjosti. Piramide raspolažu i prikupljenom orgonskom energijom iz podzemnih i nadzemnih vodenih tokova.

Foto: printskrin

Planina Rtanj
(pogled sa Sokobanjske strane)

Slično je i sa Rtnjem. Utvrđeno je da unutar ove planine postoje ogromne podzemne prostorije, a speleolozi su već pronašli više od 17 važnih pećina i odaja ispod zemlje. Utvrđeno je da je na južnoj i severozapadnoj strani planine, ispod vrha Šiljak locirana oko 450 metara visoka šupljina romboidne osnove. Njene stranice dugačke su 250 i 500 metara. Ovaj ogromni podzemni prostor, zauzima istu onu poziciju na kojoj se, na već istraženim piramidama, najčešće nalaze rezonantne komore.

Veliki vertikalni tunel, koji su istraživači prozvali Dimnjak, vodi duboko u utrobu planine, odakle ka površini izlazi izuzetna količina orgonske energije. To je pozitivna energija po ljude i živi svet, i zato je Rtanj poznat kao mesto gde se mnogi isceljuju. Dimnjak je ovalnog oblika prečnika od oko šest metara i zarušen je od samog vrha u dužini od oko 110 metara. Odatle je prohodan u dubinu od čak 450 metara.

[adsenseyu1]

Iz ugla energetike piramida ovo je ključni podatak kojim se dokazuje da su rađene intervencije kojima bi se orgonska energija iz nižih speleoloških objekata Rtnja sprovela preko pomenute komore do vrha planine. Kako orgon nema masu, ti otvori bi planski kasnije bili zatvarani jer se energetski protok uspostavio. Geometrija Rtnja još je interesantnija i prepuna je neobičnih ali očiglednih zakonitosti.

Najistaknutiji vrhovi planine su Kusak, Baba i Šiljak, i kada se povežu imaginarnom linijom, formiraju trougao dimenzija čije strane su pet i šest kilometara. Sa samog Šiljka se odvajaju tri kraka koji su zaklonili dva ugla od po 105 i jedan od 150 stepeni. Odkud takva zakonitost, pitaju se istraživači? Jedan krak može vizuelno veoma lako da se isprati u pravoj liniji do dužine od tri kilometra, drugi je dugačak 1.500 metara, a treći 750 metara.

Ovi rezultati istraživanja drže se daleko od očiju javnosti. Sasvim je jasno da građevina sa ovakvim svojstvima nije mogla nastati kao rezultat prirodnih procesa, nego je to veštačka građevina nastala pažljivim planiranjem njenog oblika i lokacije i izgrađena još u praistoriji nama nepoznatom tehnologijom.

[adsenseyu5]

Merenja su utvrdila da na Rtnju postoje neprekidne promene energetskih polja. Vrh Rtnja – Šiljak uglavnom upija energiju, dok mesto “Svetilište” u podnožju planine, uglavnom zrači. Energija izbija iz Rtnja vertikalno, u visokom vibratornom spektru, karakterističnom za bionergetska iscelenja.

Istovremeno, energija koja postoji oko Rtnja kreće se spiralno. Štaviše, ako bismo maketu Keopsove piramide “preklopili” preko Rtnja, uvideli bismo kako se mnoge proporcije poklapaju. Postoje još neke neobične zakonitosti koje nikako ne možemo da smatramo slučajnošću. Tako je bosanska piramida, u Visokom, udaljena od Rtnja tačno 300 kilometara, a poznato je da se orgonska energija kreće upravo u tom pravcu. Na raskršću dveju piramida nalazi se Ovčarsko-kablarska klisura, poznata kao stecište ovakve energije.

Većinski sadržaj u geomorfološkoj strukturi Rtnja je krečnjak bogat silicijumom, koji molekularno jeste kristalna piramida, kojoj međusobni uticaji odbijajućih i privlačećih magnetnih polja daju osobine današnjih kondenzatora.

Ova istraživanja dve najveće evropske piramide: Rtnja i piramide u Visokom (BiH), drže se daleko od očiju javnosti is prostog razloga dokazuju da je čovečanstvo mnogo starije nego što smo učili. Preciznije – nego što su nas učili. One su nepobitni dokaz da je čovek stvarao gigantske građevine još u vreme koje danas smatramo praistorijom.

[adsenseyu2]

(Dnevne.rs /Telegraf.rs)

6 Comments on "TAJNA ZVANA RTANJ: Zašto se ta misterija krije od očiju javnosti? (INFO)"

 1. Косамја | 3. March 2015. at 21:44 |

  Држава Србија располаже са толиким историјским и археолошким богатством да би могла задивити цијелу планету. Шта је са Винчом, шта је са Ртњом…? Винча је јединствено археолошко благо које би промијенило давно забрањену, искривљену и наметнуту историју Срба од стране Ватикана, западних моћника и владара из сјенке. Докази о постојању Срба на овој планети леже у Винчи напуштеној и скоро заборављеној од стране Срба. Заборављамо сами своу прошлост, своје постојање, свој идентитет. Српска пошаст. Улагање у Ртањ и Винчу било би далеко исплативије од Вучићевог и шеиковог “Београда на води” или било ког другог пројекта. Али, у кога се уздамо и коме да вјерујемо да ће ова свјетска чуда некада изићи из дубоке таме.

  • реф ум лекс | 14. June 2015. at 10:37 |

   ‘оће! када нас не буде, тј. кад они преостали, као и неки прије промијену име! онда ће вође доћи они из европе и (поред осталог) и својим екскурзијама показивати, и обавезно помињати да ту бијаху некада неки срби!
   воле они тако те трофеје, онако к’о перо задјенути за шешир, поред свих оних прије нас, мислим и наших!!!

 2. SVI tamo na godišnji odmor…pare ostaju u Srbiji, a SVI zdravi,veseli i puni radne energije!

 3. Zeljko Nujic JUgosloven | 14. June 2015. at 12:43 |

  Saturea montana nije endemska bilka. Inace raste u juznoj i srednjoj Evropi, a njeni srodnici, kao Saturea hortensis raste sjeverno do Poljske i Svedske. Inace je poznata kao dobar zacin i upotrebljava se u mediteranskoj kuhinji kod pripreme mesa i ribe (samo pazljivo uporebljavati, jer ima jaku aromu koja podsjeca na Thimian i svako je bas ne voli…Predlazem da malo vise vodite racuna o podacima koje iznosite u javnost……

 4. Dobar tekst i dobra namera autora da nam predstavi ovo, ali na kraju je malo otisao u stranu.Ovo nije stvorio covek vec neke civilizacije koje su posecivale zemlju pre ko zna koliko miliona godina a to rade i danas a mozda cak i zive ovde a da mi to ne znamo.Ako je sve oko piramida napravljeno tako da je okrenuto ka svemmiru onda je i laiku jasno da to jesu gradjevine koje je neko smisljeno postavio i napravio bas na tim mestima.E zasto je Rtanj bas tu gde jeste u Srbiji to bi mogli da nam kazu makar teoretski nasi strucnjaci ili neko od stranih istrazivaca.

 5. Ovo, niko iz ljudskog roda ne bi mogao da stvori ni sada! “Bejase to ono vreme kada su na Zemlji ziveli divovi “.Ti divovi su se zvali Nefilimi, njihove grobnice i kosti pronadjene su na svim meridijanima, ali nauka kojom se i ja bavim to skriva kako bi zastitila, bezuslovno “teoriju”evolucije.Lep i zanimljiv tekst , dobro je razmisljati o poreklu bica , stvari i procesa!

Comments are closed.