TAJNA BRAKOVA OLIVERE MARKOVIĆ: Malo poznati detalji iz života čuvene glumice (INFO)

glumica

Foto: Arhivska fotografija

Jedna od najpoznatijih glumica sa prostora bivše Jugoslavije provela je u braku ukupno 50 godina.

Olivera Marković (1925-2011) bila je glumica, istinska diva, svestrana žena koju su prožimale sve grane umetnosti, lepotica koja je osmehom zaustavljala saobraćaj, dama koja je glasom razoružavala svakog ko bi u nju pogledao.)

Rođena je u Beogradu kao Olivera Đorđević. Bila je jedna od najangažovanijih umetnica svoga doba, koja svoje talente nije štedela, umetnosti se davala i više nego što je mogla.

[adsenseyu1]

Nesuđena apsolventkinja istorije umetnosti, upisala je Fakultet dramskih umetnosti, a potom je gluma postala njen život. U jednom intervjuu, kada je obeležavala 50 godina karijere, rekla je da je njena tajna u tome što ona duboko poštuje publiku koja je voli. 

Printskrin: Youtube

Zbog toga što je javnosti ostala poznata pod prezimenom Marković i kao bivša žena barda jugoslovenskog teatra Radeta Markovića, sa kojim ima sina – čuvenog srpskog reditelja Gorana Markovića, malo je poznato da se posle 19 godina braka 1964. godine, iste godine kada se razvela,udala za glumca Dušana Bulajića, rođenog brata reditelja Veljka Bulajića.

[adsenseyu1]

Još manje je poznato da je sa glumcem Dušanom Bulajićem bila u braku punu 31 godinu, sve do njegove smrti 1995. godine. U jednom od intervjua koji je davala posle njegove smrti rekla je da se bolu koji oseća nakon njegovog odlaska ne može otrgnuti.

U intervjuu za list Nada 1981. bračni par Marković-Bulajić ispričao je anegdotu, kako prenosiYugopapir, kada je neki dečak prišao da traži autogram od nje, a potom zamolio Dušana Bulajića da mu da autogram rečima:

– Čika Rade, da li biste mi vi dali autogram?

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Tanja Milanović, Telegraf.rs)