TAJKUN NUDI JEMSTVO SUDU: Bogićević daje 400.000 evra za slobodu!

biznismen
Šabački biznismen za izlazak iz pritvora daje porodične nekretnine, iako se njegova firma nalazi u velikim dugovima

BEOGRAD – Vlasnik koncerna „Farmakom MB“ iz Šapca Miroslav Bogićević ponudio je Specijalnom sudu jemstvo u visini od 400.000 evra u zamenu za puštanje iz pritvora!

Kako je za Kurir potvrđeno iz suda, biznismen, koji je državi i radnicima duguje nekoliko miliona evra, kao kauciju je ponudio nekretnine koje se vode na njegove najbliže srodnike!

Nudi kuće

– Bogićević, koji je u pritvoru od 24. novembra zbog sumnje da je zloupotrebio položaj prilikom podizanja kredita od Privredne banke tokom 2012. i 2013. godine, preko advokata je ponudio jemstvo kao garanciju da neće bežati ako bude pušten iz pritvora. Reč je o nekretninama čija je približna vrednost skoro 400.000 evra – potvrdio je izvor Kurira iz suda.

[adsenseyu4]

Kako navodi, Bogićeviću je nedavno pritvor produžen za još dva meseca, ali sud u svakom trenutku može da razmotri ovaj njegov predlog.

– Biznismen iz Šapca, pre nego što je sudu ponudio jemstvo, tražio je i da mu se ćelija zameni kućnim pritvorom, ali to nije prihvaćeno – navodi naš sagovornik.

Podsetimo, Bogićević je u pritvoru skoro tri meseca zbog sumnje da je uzeo 17 kredita od Privredne banke, koje nije vraćao, i tako pribavio „Farmakomu MB“ protivpravnu korist od 2,3 milijarde dinara.

Dužan ko Grčka

Biznismen, koji nudi vredne nekretnine, deset puta veći iznos duguje samo radnicima za plate. Branioci Miroslava Bogićevića, advokat Božo Prelević i Goran Petronijević, juče nisu odgovarali na pozive Kurira, ali je Prelević ranije najavio da će ponuditi jemstvo.

[adsenseyu1]

(Kurir)