SVI PUTNICI I POSADA POGINULI: Nestali avion udario u planinu?! (INFO)

brejking-njuz
Potraga za nestalim avionom obustavljena je zbog mraka i biće nastavljena u ponedeljak ujutro, rekli su spasioci

DŽAKARTA – Indonežanski putnički avion, koji je danasizgubio kontakt sa kontrolom leta, udario je u planinu, pri čemu su poginuli svi koji su se nalazili u letelici, rekao je neimenovani izvor iz lokalnog avioprevoznika, prenela je ruska agencija RIA Novosti.

Za sada nema potvrda ove informacije, navela je Raša tudej. Potraga za nestalim avionom obustavljena je zbog mraka i biće nastavljena u ponedeljak ujutro, rekli su spasioci.

[adsenseyu5]

Avion “ATR 42”, indonežanske kompanije “Trigana er”, u kome se nalazilo 54 putnika i članova posade, izgubio je danas kontakt sa kontrolom leta dok se nalazio iznad zabačenih predela provincije Papue na krajnjem istoku Indonezije. Šef indonežanske Nacionalne uprave za potragu i spasavanje (BASARNAS) Bambang Soelistjo je za agenciju Rojters potvrdio da je kontakt sa avionom izgubljen.

https://twitter.com/RT_com/status/632864983190216704/photo/1

Na Tviter nalogu agencije BASARNAS se navodi da avion, koji je leteo na domaćoj liniji, pripada kompaniji “Trigana er” i da su se u njemu nalazila 44 odrasla putnika, petoro dece i pet članova posade.

[adsenseyu1]

Avion “ATR 42” izgubio je kontakt pola sata nakon uzletanja sa aerodroma Sentani u prestonici Papue, Džajapuri, na letu do Oksibila, koji je trebalo da traje oko 45 minuta, navodi se u saopštenju.

https://twitter.com/RT_com/status/632852822892118016/photo/1

Portparol ministarstva unutrasnjih poslova potvrdio je da je avion izgubio kontakt sa kontrolom leta. “Nismo sigurni još šta se dogodilo avionu i sarađujemo sa lokalnim vlastima”, rekao je on za AFP. Barata je dodao da su vremenski uslovi loši, da je mrak i da je oblačno, što ne pogoduje potrazi, kao i da je reč o planinskoj oblasti. Indonezija ima lošu reputaciju kada je reč o bezbednosti u aviosabraćaju.

U decembru, avion kompanije “Er Azija”, koji je leteo od indonežanskog grada Surabaja do Singapura, srušio se u Javansko more tokom olujnog nevremena, pri čemu je poginulo svih 162 putnika i članova posade.

(Tanjug)