”SVI ĆE ZNATI ZA MENE”: Bivša devojka kopilota otkrila šta joj je Lubic govorio pre nego što je oborio avion

ubica
Bivša devojka kopilota Džermanvingsa, osumnjičenog da je namerno izazvao pad Erbasa A320 u francuskim Alpima, izjavila je kako joj je rekao da će jednog dana “svi znati za njega”.

U razgovoru za nemački dnevnik Bild, Maria W, 26-godišnja stjuardesa, kaže kako se kad je čula za pad aviona, “prisetila” jedne rečenice Andreasa Lubica:

– Jednog dana učiniću nešto što će promeniti ceo sistem i svi će znati za mene i 

Nemačka će 17. aprila održate nacionalnu komemoraciju i pomen žrtvama aviona.

Ceremonija će biti održana u Katedrali u Kelnu, u zapadnom delu Nemačke, odakle potiče najveći broj žrtava i prisustvovaće joj nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Nemačke Jaoahim Gauk, izjavio je portparol regionalne vlade Severne Rajen Vestfalije.

Ona je navela da joj je pričao o tome kako ide na psihijatrijski tretman i kako planira jedan spektakularan gest koji će svi pamti. Maria navodi da prvo nije razumela na šta misli, ali da sada shvata da mora da je napad planirao odavno. sećaće me se – rekao je Lubic.

– To je učinio jer je shvatio kako je zbog zdravstvenih problema njegov san o zaposlenju u Lufthansi u svojstvu kapetana i pilota na dugim letovima praktično neostvariv –  dodaje ona.

Ona objašnjava da se rastala od Andreasa Lubica “jer je postajalo sve jasnije da ima problem. Tokom rasprava, planuo bi i vikao na mene. Noću se budio i vikao ‘padamo'”. Kako je navela u ovom intervjuu, bio je opsednut noćnim morama.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Blic)