SVETSKI MEDIJI NAPADAJU ĐOKOVIĆA: Optužuju Novaka za “tihi rat” sa publikom, a svi su ZABORAVILI jedan “detalj”

Novak

Foto: Rojters

Novak Đoković je izborio finale mastersa u Parizu pobedivši Rodžera Federera sa 7:6(6), 5:7, 7:6(3) u epskom meču koji je trajao preko tri sata.

Tako je naš as, od ponedeljka prvi na planeti, došao do borbe za trofej na koji čeka od 2015. godine, a poslednja prepreka mu je Karen Hačanov.

Na susretu sa Švajcarcem, u poslednjem setu pri rezultatu 4:4, Novak je propustio dve brejk lopte od ukupno 12 (nijednu nije iskoristio), a tada je imao besnu reakciju koja se odrazila na publiku.

Navijači koji su bili naklonjeniji Rodžeru tokom čitavog susreta, krenuli su da zvižde Đokoviću, a kako se to dogodilo, strani mediji preneli su “ružan gest” novog-starog ATP broja jedan.

FEDERER IZJAVOM O ĐOKOVIĆU ODUŠEVIO ČITAV TENISKI SVET: Evo šta je rekao o Novakovoj pobedi!

Međutim, niko se u tim “optužbama” za loše ponašanje nije prisetio momenta samo nekoliko desetina sekundi pre, kada je očigledan aut pri Federerovom servisu prošao neprimećeno od strane linijskih sudija, pa je tek na žalbu Novaka i traženje čelendža došlo do korekcije.

tenis

Foto: Rojters

Tu je već Novak utanjio sa živcima, što i nije pogrešno, ako se uzme u obzir da se slična stvar dva puta dogodila na jednom takvom meču.

SRĐAN ĐOKOVIĆ: Ljudi na Zapadu ne vole Novaka, ali će morati da se pomiri s tim da je on najbolji u ISTORIJI TENISA

U svakom slučaju, sve se dobro završilo po Đokovića i njegovu višemilionsku armiju navijača, a u napadu na titulu u Parizu imati zadatak da savlada Karena Hačanova.

(Dnevne.rs/Izvor: Andrija Bulatović, Blic.rs)