Svedok nasilja ROSU-a nad Srbima u Zubinom Potoku: Tukli su goloruk narod – BIĆE TOGA JOŠ, POSTOJE SPISKOVI!

Kosovo

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Specijalne jedinice ROSU juče su izvele napad na srpske opštine na Kosovu i tom prilikom, prema zvaničnim podacima koje su objavili kosovski mediji, uhapšeno je 19 policajaca i 9 civila.

Ono što je, najblaže rečeno, problematično, jeste način na koji se albanske jedinice izvele tu operaciju – veoma nasilnim upadom na teritoriju, uz pratnju oklopnih vozila i do zuba naoružane pešadije, koja je maltretirala i tukla nedužne Srbe.

Naš sagovornik iz Zubinog Potoka kaže da je situacija bila veoma mučna, pogotovo jer su se sirene oglasile pred polazak dece u školu.

– Moja ćerka je sticajem okolnosti ranije otišla u školu, pa sam morao da idem po nju i da je prestrašenu vraćam kući. Oko 6, pola 7 ujutru su ušli u selo Zupče gde su oborili dva kamiona, koji i danas (29. maj) stoje prevrnuti pored puta – kaže naš sagovornik, koji je iz razumljivih razloga hteo da ostane anoniman.

PUTINOVA PORUKA posle koje je HARADINAJ povukao specijalce!

Usledio je upad ROSU-a u Ugljare, gde su, ni krivi ni dužni, nastradali ljudi koji su sedeli u tamošnjoj kafani “Radič polje”.

– Kafanu su demolirali, a iživljavali su se nad tim nedužnim ljudima, koji su dobili batine samo zato što oni nisu uspeli da pobegnu na vreme – kaže naš sagovornik, koji napominje i da su albanski pešadinci, koji su pratili oklopna vozila, polupali sve parkirane automobile ispred kafane. Sve to je propraćeno pucnjavom i šok bombama, a naš izvor je siguran da su koristili bojevu municiju.

Kada su stigli u predgrađe Zubinog Potoka, obijeno je nekoliko kuća, a tamošnji Srbi su se požalili da su im kradene stvari, kao i novac.

Kako je Srbija mogla da reaguje: Da upozori NATO?

Sve je trajalo do podneva, kada se ROSU povukao.

– Mislim da je sve to urađeno samo da se goloruk narod zaplaši. Kao da je ratno stanje, bilo je ružno i mučno. Danas je mirno, oni su se povukli, ali biće toga još, postoje spiskovi – zaključuje naš sagovornik.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)