“Svaki Srbin koji je bio u JNA ratni zločinac”

Srbija

Foto: Pixabay

Beograd — Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio da protest Hrvata u Vukovaru u vezi sa ratnim zločinima, predstavlja nastavak dugogodišnje hajke na Srbe.

On je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da počne da procesuira ratne zločine nad Srbima počinjene na tlu Hrvatske.

“Za proustaške snage u Hrvatskoj, svaki Srbin koji je bio pripadnik JNA i vojske i policije Republike Srpske Krajine je ratni zločinac. U Hrvatskoj se dugi niz godina vode montirani procesi protiv Srba za navodne ratne zločine s ciljem da se Srbima nametne teza da su, tobože, izvršili agresiju i da su zločinačka strana”, naveo je u nedelju Linta u pisanoj izjavi.

S druge strane, istakao je on, Hrvatska suštinski ne procesuira ratne zločine koje su protiv Srba počinili pripadnici hrvatskih paravojnih snaga, vojske i policije.

Ovako se slavni Rade Šerbedžija se oprostio od svoje voljene Milene Dravić: “Želela je da zagrli ceo svet…”

U prethodnom periodu, nažalost, ni Srbija nije gotovo ništa učinila na kažnjavanju naredbodavaca i počinilaca ratnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima”, navodi se u izjavi.

Linta poziva Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da konačno počne da procesuira ratne zločine nad Srbima koji su počinjeni na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i na Kosovu i Metohiji.

“Tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković je izjavila da će odmah po stupanju na funciju da procesuira ratne zločine nad Srbima u hrvatskim zločinačkim akcijama ‘Oluja’ i ‘Bljesak’. Nažalost, dosad nije pomaka po tom pitanju”, napominje se u tekstu.

(Dnevne.rs/izvor: tanjug)