SVAKA ČAST DIREKTORE: Roditelje đaka pozvao da se ZAJEDNO bore protiv korone!

đaci

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Poruka direktora OŠ Kralj Petar Prvi u Beograduje dobar primer kako se razumno i odgovorno treba ponašati u ovoj situaciji.

Mladen Stevanović, direktor OŠ Kralj Petar Prvi u Beogradu, napisao je pismo savetu roditelja u kom ih je obavestio o merama koje je škola preduzela u borbi protiv širenja korona virusa, i sve ih pozvao na zajedništvo i pribranost.

Pismo direktora prenosimo u celosti:

“Virus kojem se svi zajedno suprotstavljamo jeste nešto što nas poziva na krajnji oprez. Ali i na zajedništvo!

Podrazumeva se da škola već postupa u skladu sa preporukama dobijenim od nadležnih ministarstava. Osim toga, škola je do daljnjeg obustavila sve posete institucijama, a od sutra ćemo u drugom objektu reorganizovati nastavu, odnosno preći ćemo na razrednu umesto dosadašnje kabinetske kako bi se izbegla veća okupljanja dece u holu škole.

OBAVEŠTENJE: Porodice sa troje i više dece svakog meseca dobijaju novčanu pomoć (INFO)

To znači da će svako odeljenje dobiti svoju učionicu u kojoj će se izvoditi najveći deo nastave.

Posebnu zahvalnost i veliki ponos izaziva činjenica da se tokom današnjeg dana javio veliki broj roditelja sa željom da pomogne. Materijalna pomoć za sada nije potrebna, ali godi saznanje da u slučaju takve potrebe imamo na koga da se oslonimo, kome da obratimo, što ćemo i učiniti bude li neophodno. Svaki koristan savet je dobrodošao i najozbiljnije se razmatra.

Nadam se da ćemo svi zajedno biti dovoljno uporni, dovoljno solidarni i dovoljno razboriti kako bismo izašli na kraj sa virusom korona.

Sve zvanične, proverene i verodostojne informacije u vezi sa samim virusom možete dobiti na veb stranici http://covid19.rs/.

POBEDNIK DANA: Pijem po 2 kila rakiju dnevno, otkud meni korona?!

U slučaju da kod dece primetite bilo kakve simptome koji bi mogli da ukažu na prisustvo virusa, za sve informacije se bez odlaganja obratite epidemiološkoj službi na broj telefona: 0648945235 ili 0112684566.

Ostanite mudri, ostanite pametni! Ovakva vremena i ovakve situacije iz ljudi izvlače i ono najbolje, ali i ono najgore. Pojavljivaće se povremeno dezinformacije i poluinformacije. Neodgovornih pojedinaca je bilo uvek. Duboko verujem u našu kolektivnu razboritost i mudrost kada su takve pojave u pitanju.

Vodite računa o ličnoj higijeni, pratite sredstva javnog informisanja, slušajte preporuke stručnjaka. Najjača sredstva u borbi protiv virusa su znanje i pribranost!” – piše u pismu.

     

(Dnevne.rs/Kurir)