ŠVAJCARCI ZABRINUTI PRED MEČ SA ORLOVIMA: “Šaćiri je upravo započeo rat sa Srbima” (FOTO)

svajcarska

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Fudbalsko prvenstvo sveta trebalo bi da bude i ostane samo to, fudbalsko. 

Ali, ono što je uradio reprezentativac Švajcarske Đerdan Šaćiri, prilično je uznemirilo mnoge, pa i javnost u zemlji za koju nastupa.

Pred početak Mundijala, Šaćiri, rođen kao državljanin Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije 10. oktobra 1991. u Gnjilanu, je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju na kojoj se na njegovim kopačkama vide dve zastave: jedna švajcarska i jedna koju koriste privremene vlasti u južnoj srpskoj pokrajini.

View this post on Instagram

🔥😱😍👌🏻❤️

A post shared by XS (@shaqirixherdan) on

Naravno, ta “kosovska zastava”, izazvala je lavinu komentara, ne mali broj i uvredljivih od strane Srba, ali je zabrinula i švajcarsku javnost.

kopacke

“Šaćiri je počeo rat sa Srbima” – naslov na švajcarskom portalu Tages ancajger, Foto: printskrin

Dan pred meč Srbija – Švajcarska, koji se u petak od 20 sati igra u Kalinjingradu u drugom kolu Svetskog prvenstva, a na kome “orlove” pobeda sigurno vodi u drugu fazu i pre utakmice sa Brazilom, a poraz bi mogao da znači da je neophodno pobediti Brazilce u sredu, Šaćiri je opet u centru pažnje.

O ponašanju ovog krilnog igrača “sajdžija” i Stouk sitija, pišu vodeći švajcarski mediji. “Blik” o tome kako mu stižu uvrede zbog pomenute zastave, brojni drugi o onome što smo vam već javili – reakciji našeg reprezentativca Luke Milivojevića na “aferu kopačke”, dok “Tages ancajger” ide korak dalje.

Sa naslovom “Šaćiri je započeo rat sa Srbima”, ispričana je, njihovim rečima, i ova priča o Instragram objavi koja je pred vama, uz prvu rečenicu koja pojašnjava naslov: “Ovo je zato što je (provokacija) jasna aluzija, usmerena ka srpskoj ekipi”.

Uz to, noćas je ovaj fudbaler objavio privremenu (“story”) fotografiju na Instagramu, na kojoj je “docrtao” vatru i biceps, uz poruku “Kalinjingrad”.

tetovaza

FOTO: SHAQIRIXHERDAN / INSTAGRAM

Ne, nije Šaćiri počeo rat sa Srbima, to je potpuno pogrešno tumačenje, a i štetno. On je samo pokazao šta mu je u srcu. Odgovor će biti isti takav.

Srčan, a fudbalski, u petak u osam uveče u Kalinjingradu. Fudbalski, i nikakav drugačiji, jer – ovo je prvenstvo sveta. Na njemu se jedino pobeđuje loptom, a ko to zaboravi, taj ne može ni da pobedi.

(Dnevne.rs /Izvor: Darko Nikolić, Blic)