SULUDE ODREDBE ZAKONA KOJE IZLUĐUJU VOZAČE: Ova pravila žele da se ŠTO PRE promene (INFO)

saobraćaj

Foto: Facebook/Nikola Dojčinović

Ne postoji stvar koja vozače u saobraćaju ne nervira, a najviše ih iritiraju pojedina pravila koja moraju da poštuju, a koja se svako malo menjaju

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti u saobraćaju, tek donose niz novih prekršaja i pooštrenih kazni na koje će vozači morati da se naviknu.

Ipak, postoje ona pravila koja su uvek tu i koja konstatno nerviraju vozače. Jedno od njih je svakako zabrana preticanja preko pune linije koja će novim Zakonom o bezbednosti u saobraćaju biti omogućena sporim vozilima.

[adsenseyu5]

Međutim, ima stvari kojih se ni ovog puta ovaj dokument neće dotaći, a to su ograničenje i svetlosna signalizacija.

NA ROĐENDAN JELENE MARJANOVIĆ OTKRIVENA JEZIVA INFORMACIJA: „Tu su bili noćima i planirali UŽASNU STVAR“

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, naime, kaže za Telegraf.rs da vozače posebno iritiraju i ograničenje brzine, i svetlosna signalizacija za kojom, često, nema potrebe na putu.

– Vozačima su posebno iritantna ograničenja. Međutim, tu nije problem u Zakonu o bezbednosti saabraćaja već u projektantima koji stavljaju nepotrebno mala ograničenja na mestima na kojima im nije mesto – kaže Okanović i dodaje da su projektanti krivi i za pune linije gde im nije mesto:

“KONTRA” ACI LUKASU: Branislava predložila Željku da SNIME DUET, Šašić “pao sa stolice” kad je pročitao tekst!

– Oni imaju licencu da projektuju a za to ne snose nikakvu odgovornost.

Živce vozačima pomera i svetlosna signalizacija

– Irirtira ih stavljanje svetlosne signalizacije kao upozorenje da su radovi na putu a radova nigde nema – ističe Okanović.

Ukoliko ISPUNJAVATE OVE USLOVE, očekuje vas NOVČANA NADOKNADA (INFO)

A, sudeći po pričama vozača, kada je reč o kolegama u saobraćaju, najviše ih nerviraju oni koji nikada ne daju migavac, oni koji zaslepljuju nepodešenim farovima, zatim oni koji se vuku levom trakom auto-putu koja inače služi za preticanje, oni koji zauzimaju dva parking mesta kao i oni koji stanu na pumpu da sipaju gorivo, a onda razgledaju časopise, misle se šta još da kupe…

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]