Sulejman Osmani, terorista koji je pobegao makedonskoj policiji: Mislili smo da će da nas preuzme OEBS a ne policija

uniforme

– Mislili smo da će da nas preuzme OEBS a ne policija. Da smo znali ne bismo se predali već bismo se borili dok svi ne izginemo – rekao je Sulejman Osmani, terorista koji je pobegao makedonskoj policiji

Sulejman Osmani, terorista koji se borio u Kumanovu, a potom je pobegao policiji, izjavio je za RTK da je cilj te grupe bio stvaranje albanske države unutar Makedonije po principu Republike Srpske uBiH.

On je negirao da je grupa imala materijalne ciljeve, preneo je protal Albeu. Prema njegovim rečima, grupa je brojala više od dve hiljade boraca.

[adsenseyu4]

Osmani je rekao da se nisu predali zbog toga što im je nestalo municije već zbog toga što je jedan od njegovih drugova razgovarao sa nekim telefonom i da mu je rečeno da su u naselju Heroja (Divo) i predstavnici OEBS-a.

Mislili smo da će da nas preuzme OEBS a ne policija. Da smo znali ne bismo se predali već bismo se borili dok svi ne izginemo– rekao je Osmani.

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Posle hapšenja on je bio primoran da pokaže mesto na kome je sakriveno oružje iz Gošinca, odakle je uspeo da pobegne policiji.

Policija je sinoć saopštila da intenzivno traga za beguncem.

Albanac s Kosova, vođa terorističke grupe iz Kumanova Džezair Šaćiri, poznat kao komandant Hodža, optužio je makedonsku tajnu službu u nadležnosti predsednika Ðorđa Ivanova, da je mesecima pre te policijske akcije bila u kontaktu sa teroristima.

[adsenseyu4]

Imam dokaze da se pre dva i po meseca Š.M. agent u Agenciji za državnu bezbednost, koja je od komandom šefa države Ðorđa Ivanova, sastao sa dve osobe, da je sastanak trajao dva i po satai da je snimljen od reči do reči – rekao je Džezair za pristinsku RTK, a prenosi više makedonskih medija.

(Tanjug)