SUDBINA SRBIJE REŠAVA SE NA ĐURĐEVDAN: Funkcioneri SNS otkrivaju Vučićevu odluku

stranka

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Na veliki pravoslavni praznik Đurđevdan rešava se sudbina Srbije, tada će se konačno obelodaniti kontramere Beograda prema Prištini, a “pašće” i odluka hoće li biti vanrednih parlamentarnih izbora.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zamolio je funkcionere SNS, koji su kako saznajemo u većini za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora za još malo vremena za donošenje konačne odluke po tom pitanju.

Kako je rekao odluku o vanrednim parlamentarnim izborima doneće nakon razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, Si Đinpingom, Angelom Merkel i Emanuelom Makronom.

OTKRIVENA NATO VOJNA TAJNA: Nikad viđeni snimci, cela Srbija kroz nišan neprijateljskih LOVACA! (FOTO)

– Ako idemo na izbore, cilj je da ih ubedljivo pobedimo – poručio je Vučić funkcionerima SNS.

Pitali smo funkcionere Srpske napredne stranke da li je nakon sednice Predsedništva naprednjaka Srbija za korak bliže vanrednim parlamentarnim izborima.

Potpredsednica SNS Marija Obradović za Espreso kaže da je ona za izbore.

– Ja sam za izbore i po mom mišljenju, bliže smo izborima nego što je to bio slučaj posle prethodne sednice Predsedništva. Sledi nam vrlo, vrlo težak period donošenja krupnih odluka. Treba da budemo hladne glave, odmereni pri konačnoj odluci, a to će biti gotovo nemoguće. Kad god bili izbori, ubedljivo pobeđujemo – kaže Obradovićeva za naš portal.

Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević za naš portal kaže da će sve biti poznato u narednim danima.

– U naredne dve-tri nedelje pred nama su događaji koji bi mogli imati presudnu ulogu oko odluke da li će izbori biti održani u junu ove godine. Čeka nas dinamičan i prilično izazovan period – otkriva Vučević za Espreso

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Potpredsednik SNS Miloš Jovanov s druge strane ostao je uzdržan kada je tema odluka o vanrednim parlamentarnim izborima, i ako je od ranije poznat njegov stav da je uvek za izbore.

– Vrlo brzo će sve biti poznato. Videćemo – poručio nam je kratko Milenko Jovanov

UDARNA VEST: Angela Merkel postavila ULTIMATUM Vučiću

Ministar privrede i funkcioner SNS Goran Knežević ne smatra da je Srbija bliže izborima.

Na naše pitanje da li je Srbija posle sednice Predsedništva SNS bliža odluci o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora kratko je poručio da “nije”.

(Dnevne.rs/izvor: Espreso.rs)