SUD U SARAJEVU DONEO PRESUDU: Hanka Paldum o optužbama da je tokom rata MALTRETIRALA SRPSKE ZAROBLJENIKE

pevačica

Foto: printscreen/youtube

Pevačica je više puta na sudu izjavila da nikada nije videla Goluba i da ga nije fizički zlostavljala 1993. godine

Opšinski sud u Sarajevu doneo je presudu po kojoj su Dušan Tomić i Goran Golub dužni da pevačici Hanki Paldum isplate i 2.000 evra za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda i 340 evra za troškove parničnog postupka, piše u presudi ovog suda.

Goran Golub, koji je bio zarobljen u logoru Silos u Tarčinu, rekao je da ga je pevačica 1993. fizički maltretirala, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja, prenose beogradski mediji.

[adsenseyu4]

Prema tim navodima, Paldum mu je navodno naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom ”zgnječila spolni organ”, zbog čega, kako je rekao, kasnije nije mogao imati decu.

Dušana Tomića, prvooptuženog i inače advokata Gorana Goluba, pevačica je tužila zbog širenja i plasiranja ovih navoda u javnost.

Pevačica je više puta na sudu rekla da nikada nije videla Goluba i da ga nije fizički zlostavljala 1993. godine, kako on tvrdi. Rekla je da je tokom rata u Bosni samo jednom napustila Sarajevo.

– Bilo je to septembra 1993. kada sam, zajedno s još nekoliko pevača iz umjetničke čete, išla na linije kako bismo se družili i pjevali našim borcima na slobodnim teritorijama. Tokom tog putovanja nijednom nisam srela bilo kakvog zarobljenika, a kamoli da sam nekoga maltretirala – rekla je tada Paldum.

– Kad sam čula tu vest bila sam u šoku, na samu pomisao da bi neko mogao te gnusne stvari uraditi, nasikiralo me je. Tada sam samo rekla to je samo laž. Tužila samGoluba da bi se dokazala pravda. U momentu kada sam čula da osetila sam veliku radost i sreću da je konačno pravda zadovoljena – rekla je pevačica posle presude.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]