SUD BiH OSUDIO ELFETU VESELI ZBOG SVIREPOG UBISTVA! Malom Slobodanu je prišla s leđa i zaklala ga 1992. godine! Evo na koliko godina zatvora je osuđena

ubistvo

Foto: printscreen/Youtube/ RTRS Vijesti, Lična arhiva

Sud BiH izrekao je danas prvostepenu presudu kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao ubistvo dečaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, kazni Veselijevu koja je bila pripadnik ovog voda.

Na osnovu iskaza velikog broja svedoka i veštaka medicinske struke Sudsko veće je zaključilo da je Veselijeva počinila krivično delo za koje je optužnica tereti.

Elfeti Veseli je u kaznu uračunato i vreme provedeno u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vreme provedeno u ekstradicionom pritvoru u Švajcarskoj. Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Slobodan Stojanović

Mali Slobodan je brutalno ubijen 1992. godine Foto: Lična arhiva

Tužilaštvo BiH teretilo je Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo na području Kamenice.

LUDILO PRIŠTINE NEMA GRANICA! Ko hoće u južnu srpsku pokrajinu mora da potpiše GENOCID?!

Prema optužnici, Veselijeva je na najsvirepiji način ubila dečaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično delo, ali nije preduzeo neophodne mjere da ona bude kažnjena.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Srna)