STVARA SE HAOS NA BALKANU: Ugljanin i Izetbegović pokreću nešto veliko na Srbiju (INFO)

karta

Foto: wikipedia

Balkansko bure baruta ponovo je uzdrmano varnicama koje je stvorio član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović svojim skorašnjim izjavama.

Izetbegović je rekao da se nada da će BiH priznati nezavisnost lažne države Kosovo kao i da je to trebalo odavno da uradi.

Izjava Bakira Izetbegovića, da ironija bude veća, ima veće posledice po interese Bošnjaka u BiH jer direktno krši Dejtonski sporazum i ustav te zemlje zasnovan na istom. Naime, u BiH se ne mogu doneti nikakve odluke na državnom nivou bez konsenzusa sva tri člana predstavništva, a teško da će iko ikada, iz Republike Srpske, pristati na tako nešto.

[adsenseyu5]

Postavlja se pitanje zašto bi se Bakir – valjda je toliko svestan i zna, da bez pristanka Srba, priznanje takozvanog Kosova nije moguće – istrčao sa takvim izjavama, osim ako nema određenu zaleđinu ili ipak, jednostavno provocira.

Ukoliko je u pitanju ovo drugo, to ne bi bio prvi slučaj političkog diletantizma Bakira Izetbegovića i avanturističkih izjava bošnjačkih predstavnika u BiH.

TRINAESTA PLATA I SUSPENZIJE: Sa posla u “Pošti” privremeno udaljeno 30 radnika!

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Prema rečima predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, ove izjave nisu nimalo naivne i beznačajne, a imaće dalekosežne političke i pravne posledice. O ozbiljnosti situacije svedoči i to što je, za danas, sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Zabrinutost za bezbednost, ne samo Srbije, već čitavog regiona, izražena je u rečima ministra odbrane Aleksandra Vulina.

– Mi Srbiju čuvamo i mirnom i stabilnom. Svaki naš građanin može da bude potpuno siguran u organe svoje države, u svog predsednika, nadležne službe i ministarstva da će sačuvati njegov svakodnevni način života i da ćemo sačuvati mir i stabilnost u našoj zemlji. Ali, mi ne živimo sami. Čitav region je doveden u pitanje – ocenio je Vulin.

[adsenseyu1]

Ugljanin – prethodnica

Da stvar bude gora po Srbiju, prethodnica Bakirovih provokacija bila je nedavna akcija predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća, Sulejmana Ugljanina.

Ugljanin se pozvao na referendum iz 1991. godine kojim su se građani Sandžaka navodno izjasnili za punu političku i teritorijalnu autonomiju sa pravom priključenja nekoj od suverenih republika.

– Srbija i EU da zajedno utvrde datum za raspisivanje izbora za organe Sandžaka – rekao je Ugljanin, tražeći uspostavljanje novih vlasti u okviru Sandžaka kao autonomne pokrajine.

POJAČANO DELOVANJE TAJNIH AGENATA U SRBIJI: Strani obaveštajci ušli u sve pore društva sa jednom misijom!

Sulejman Ugljanin je otišao toliko daleko, da je pozvao EU da reaguje i uslovi Srbiju priznavanjem rezultata ovog glasanja u okviru pristupnih pregovora i otvaranja poglavlja 23. i 24. Na ovaj način pokušao je internacionalizuje pitanje Raške oblasti.

Izgleda da ugroženosti Bošnjaka nema kraja i samo ih rasturanje Srbije može učiniti bezbednim, ništa manje. Međutim, opšte je poznato da se Ugljanin setio svog naroda tek kad je “zglajznuo” sa vlasti i izgubio određene lične benefite.

ANA JE ČUVALA BEBU DOK SAM BILA SA RASTOM: Ljupka Stević progovorila o svom odnosu sa reperom!

Slučajnost ili ne, poslednji potezi Izetbegovića i Ugljanina deluju kao koordinisane akcije, a iskustvo nas uči da se ovde malo šta događa slučajno.

Ko stoji iza Bakira i Sulejmana

Za portal SrbijaDanas.com govori bivši obaveštajac Službe državne bezbednosti Božo Spasić koji tvrdi da se sada pokreću svi sateliti stranih uticaja i počinju zajednički politički pritisak na Srbiju.

– Već narednog dana, nakon izjave Bakir Izetbegovića, javio se hrvatski premijer Andrej Plenković koji je izjavio da je status hrvatske manjine u Srbiji za njega prioritet, mada je taj status rešen po najboljem modelu u Evropi – kaže Spasić.

[adsenseyu5]

Naš sagovornik kaže da je bezbednost svakako uzdrmana jer se vrši destabilizacija sistema u našoj zemlji.

– Iza Ugljanina i Izetbegovića stoje obaveštajne službe stranih, odnosno kvazidržavni aparati zemalja koje žele da destabilizuju Srbiju. To može biti američki ambasador u Sarajevu ili neki drugi predstavnik države koja ima uticaj, poput Turske čije institucije, ili jedan deo njih, podržavaju Izetbegovića. Tu mogu biti umešane i druge muslimanske zemlje kojima je interes da se taj prostor tzv. Zelene transverzale, gde žive muslimani, zadrži u stalnoj tenziji. Tako se omogućava uticaj upravo ovih zemalja – rekao je Spasić.

Detalji razgovora Jelene Marjanović sa kumom ukazuju na jezivu stvar!

Međutim, Spasić kaže da tu ima i drugih uticaja.

– Iza Ugljanina stoje i tajkuni sa prostora Novog Pazara i Sjenice koji sada pokušavaju da zadrže ono što su stekli, na ko zna koji način, ali i da ostvare politički uticaj. Tu su dosta upleteni i ekonomski interesi – tvrdi Spasić.

VOZAČ NA GRANICI REKAO DA NEMA ŠTA DA PRIJAVI: Carinik primetio da je auto „legao“, a gepek prazan. Odmah je zvao pojačanje (FOTO)

Naš sagovornik zaključuje da je Ugljanin najobičniji pion pod uticajem Izetbegovića koji služi da destabilizuje Srbiju kad god je to u interesu političara iz Sarajeva.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:D.Novaković,SrbijaDanas.com)

[adsenseyu2]