STRAVIČNI MOMENTI PRETHODILI TRAGEDIJI KOD POŽAREVCA: Ubica pretio da će ubiti unuku i zeta pa zapucao na SAJ (INFO)

rotacija

Foto: Pixabay

Drami u Požarevcu u kojoj je ubijen policajac Srđan Petrović (42) prethodila je na sreću izbegnuta porodična tragedija koju je ubica policajaca Dobrivoje Živković (69) izazvao iz čista mira.

Naime, prema saznanjima sinoć oko 21 sat Živković, koji je u kući živeo sa svojom ćerkom, zetom i dve unuke, dok su mu ćerka i jedna unuka bile kod rođaka izvadio automatsku pušku i njome počeo da preti zetu i unuci.

– On je iz čista mira uzeo pušku i uperio je u njihovom pravcu. Počeo je da viče i da preti da će ih ubiti. On inače ima probleme sa psihom, te mu se dešavalo i pre da misli da ga neko proganja. Međutim, on za to nikada nije lečen. Znajući na šta je spreman njegov tast, čovek je uzeo ćerkicu u ruke i sa njom pobegao kod komšije koji je policajac – priča izvor upoznat sa slučajem.

[adsenseyu5]

Kako navodi izvor, prestravljeni zet požalio se komšiji da mu je tast pretio puškom, kao i to da se plaši da decu odvede nazad kući.

– Komšija ga je posavetovao da treba da prijavi nasilje policiji koja će zaštititi njega i porodicu, što je on i uradio – objašnjava izvor.

Policijske patrole odmah su došle na lice mesta, ispred porodične kuće gde se D.Ž. zatvorio odmah pošto su zet i unuka otišli iz nje.

UBILI GA NA DUŽNOSTI: Ovo je policajac koji je stradao u akciji u selu kod Požarevca (INFO)

– Policajci samo što su stigli, D.Ž. je iz kuće ugledao jednog od njih – Srđana Petrovića (42), zapucao i smrtno ranio policajca – priča izvor.

Međutim, drama tu nije završena. D.Ž. ostao je zaključan u kući i ni pošto nije hteo da je napusti. Automatsku pušku i dalje je imao sa sobom.

[adsenseyu1]

– Ubrzo je došao SAJ na lice mesta, pregovarački tim je pokušao da razgovara sa njim, međutim on je odbijao svaki vid komunikacije. Pripadnici SAJ-a bacili su dimne bombe kako bi nesmetano ušli u kuću i sprečili D.Ž. da upuca još nekoga, međutim D.Ž. je počeo da puca i na njih iz automatske puške. Nakon što je otvorio vatru i na pripadnike SAJ-a oni su ga usmrtili – dodaje izvor.

HTELA DA SE RAZVEDE: Pomahnitali suprug upucao ženu tri puta ilegalnim pištoljem (INFO)

Prema našim saznanjima D.Ž. nije bio osuđivan, a do juče ni prijavljivan za nasilje u porodici.

UBIJEN POLICAJAC KOD POŽAREVCA: Muškarac (69) ga izrešetao automatskom puškom tokom hapšenja

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Blic)

[adsenseyu2]