STRAVIČNA TRAGEDIJA: Na putu Kraljevo – Čačak poginuo srpski reprezentativac (FOTO)

tragedija

Foto-ilustracija: Milena Đorđević

 

Stefan Milanović (26), golman reprezentacije Srbije gluvih i nagluvih u futsalu, poginuo je u udesu na putu Kraljevo – Čačak.

Stefanov mlađi brat Nemanja (23) ozbiljno je povređen u nesreći i još uvek se nalazi u čačanskoj bolnici.

U „golfu“ koji je vozio Stefan, nalazila su se još dvojica gluvonemih sportista iz Kruševca, Aleksa Aleksić i Miroslav Ćalić, koji su pretrpeli lakše povrede. Četvorica momaka su putovala u Čačak na turnir u rukometu i odbojci.

[adsenseyu5]

Stefan je bio izuzetan sportista i juče je trebalo da s reprezentacijom Srbije otputuje u Španiju na Prvenstvo Evrope u futsalu.

U porodici Milanović i Organizaciji gluvih i nagluvih u Kruševcu su šokirani tragedijom mladih sportista.

 Poginuo: Stefan Milanović

Foto: Privatna arhiva Poginuo: Stefan Milanović

– Ovo je užasna nesreća! Stefan je u našoj organizaciji bio praktično od rođenja kao i Nemanja. Njihovi roditelji, Radomir i Mira, takođe su gluvonemi. Majka je u šoku. Zbog nje je dvaput dolazila Hitna pomoć a i juče smo je vodili kod lekara. Nemanja još uvek ne zna da mu je brat poginuo – slomljenog glasa priča Ivana Đorđević Filipović, sekretar Udruženja, piše Blic.

U porodici Milanović niko nije radio. Pokojni Stefan je završio za autolimara. Mlađi brat Nemanja je pre nekoliko sedmica dao otkaz kako bi mogao da se pripremi za Prvenstvo Evrope.

[adsenseyu1]

Braća su obožavala sport. Pored futsala i rukometa bili su aktivni i u drugim sportskim disciplinama. Na turnir u Čačak su krenuli da bi se družili sa prijateljima ali i da bi se Stefan video sa devojkom iz Beograda.

U prostorijama Organizacije gluvih i nagluvih, na stolu, Stefanove fotografije i neki od brojnih pehara koje je osvojio.

– Bio je veseo mladić, uvek raspoložen za akciju! Živ, prepun energije, radostan, što bi rekli „žiška momak“. Bio je jako ponosan na svoj status reprezentativca i na to što će igrati na Prvenstvu Evrope – pričaju Stefanovi poznanici.

Stefan Milanović biće sahranjen u utorak, u 13 sati, na Novom groblju u Kruševcu.

(Blic.rs/S.L)