Strašno: U hrani za svoju šestomesečnu bebu pronašla centimetar dugog živog crva!

Milupa

Novosađanka Marija Veselinović juče je u hrani za svoju šestomesečnu bebu pronašla centimetar dugog živog crva.

Crv je pronađen u pirinčanim pahuljicama nemačkog proizvođača „Milupa“, koje su roditelji kupili u apoteci.
– Kada je počela da sprema obrok za dete, Marija je primetila kako se nešto migolji u kesici s rižom. Na njeno zaprepašćenje, ispostavilo se da je u pitanju veliki, debeli crv bele boje, sa crnom glavom – priča tetka bebe, Milica Veselinović Vučković. Zgroženi roditelji sačuvali su spornu hranu, a crva su čak i fotografisali.

 [adsenseyu5]

– Ono što je najgore je što je beba već jedan obrok iz ove ambalaže pojela. Crv je još i vidljiv, ali strah nas je od larvi koje se ne mogu videti golim okom – kaže uznemirena Milica. Prema njenim rečima, u pitanju je hrana nemačkog proizvođača „Milupa“, koja se može nabaviti u svakoj apoteci, većoj prodavnici i pojedinim parfimerijama.
– Ambalaža je originalna, a rok trajanja je važeći. Naoko sve deluje ispravno – priča tetka, koja je odmah o svemu obavestila i sanitarnu inspekciju.

 
Gromuljice u mleku

Pre pet godina sa tržišta cele Srbije povučeno je i više od sedam tona mleka u prahu „aptamil 1“ od istog proizvođača. Mleko koje se daje bebama do šest meseci života povučeno je iz prodaje nakon što su u njemu primećene mrke gromuljica koje se ne rastvaraju prilikom pripreme u mlakoj vodi

.

U inspekciji je „Blicu“ rečeno da još uvek čekaju zvaničnu prijavu, kao i da su zatražili od roditelja fotografiju crva i samog proizvoda, nakon čega će reagovati.
Prema zvaničnim podacima, generalni uvoznik i distributer „Milupinih“ proizvoda je kompanija „Kibid“ iz Zemuna. U toj firmi kažu da svaki proizvod ima atest o zdravstvenoj ispravnosti.
– Svaka serija proizvoda koju uvozimo dobija atest Ministarstva zdravlja o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda. Kako se crv našao u hrani ne možemo da kažemo, ali je veoma bitno gde se i kako čuva proizvod kada izađe iz našeg magacina – kaže Dragana Đurić, portparol firme „Kibid“.
Ona je istakla da su kontrole svih proizvoda koje ta kompanija uvozi vrlo rigorozne upravo zbog toga jer su u pitanju namirnice za bebe, tako da im je bezbednost proizvoda prioritet.

[adsenseyu1]

(Blic)