STRAŠNA TRAGEDIJA: Slučajno ubistvo i samoubistvo u Despotovcu poslednja u NIZU TRAGEDIJA dve porodice (INFO)

puska

Foto: Facebook / Privatna arhiva

Jasmin Jovanović Purta (26) iz Plažana lovačkom puškom preksinoć je ubio najboljeg druga Dragana Milutinovića (46) iz istog sela, a zatim se ubio.

Jovanović i Milutinović su u petak po podne otišli u vikendicu pored sela u kraju Velika livada da bi kuvali gulaš. S njima je, po običaju, bio i Jovanovićev brat od strica Slađan. Jasmin Jovanović nedavno je dobio dozvolu za korišćenje lovačkog oružja i on je svom drugu Draganu Milutinoviću pokazivao kako se ona koristi.

– Jasmin Jovanović je ispalio jedan metak u šumu. Međutim, kada je vraćao oružje, karabin je opalio i metak je pogodio Milutinovića, koji je pao – priča sagovornik “Blica” blizak istrazi.

Purtin brat Slađan pritrčao je Milutinoviću i pokušao da mu pomogne.

[adsenseyu4]

– Jasmin Jovanović je, međutim, video da njegov drug ne daje znake života, samo je rekao: “Ja to ne mogu da izdržim” i izašao iz vikendice. Poneo je sa sobom pušku i ubio se u šumi – nastavlja naš izvor.

Slađan Jovanović, kada je shvatio da je Milutinović mrtav a da se njegov brat od strica ne odaziva na njegove povike, počeo je da zove policiju i Hitnu pomoć. Međutim, nije mogao da ih pozove odmah jer kod kolibe nije bilo signala. Kada je konačno uhvatio signal pozvao je 192 i policija je odmah došla na lice mesta.

Zbog mraka, u šumi nisu mogli odmah da nađu telo mladića koji je oduzeo sebi život. Tek juče ujutro je nađeno njegovo telo. Pored tela je bila puška iz koje je nesrećnim slučajem upucao druga, a zatim i sebi oduzeo život.

Oba tela su poslata na obdukciju da bi se utvrdili tačni uzroci smrti, kao i da li je možda nesvakidašnjoj tragediji u selu Plaćane doprineo i alkohol. Veštači se i puška iz koje je Jasmin Jovanović pucao.

– Strašna tragedija. Ovako nešto selo ne pamti – bile su prve reči meštana Plažana kada su čuli o pogibiji Milutinovića i njegovog najboljeg druga Jasmina Jovanovića.

[adsenseyu1]

Iako je razlika među njima dve decenije, Milutinović i Purta su bili najbolji drugovi.

– Često su odlazili u kolibu. Nisu bili lovci, već su išli da prave roštilj, gulaš, da se opuste. Njih dvojica nisu bili oženjeni, dok je Slađan, Jasminov brat koji je često s njima išao, u braku – rekli su meštani sela.

Komšije su napomenule da se Draganovom smrću nastavlja „zla kob“ porodice.

– Jadan Draganov otac Milan. Ostao je bez oba sina. Draganov rođeni brat Ljubiša udavio se pre nekoliko godina. Majka im je umrla. Dragan je zarađivao kao nadničar, nije se ženio. Nikada mu nije išlo – kazali su Draganovi poznanici.

Jasminov brat ubica

I porodica Jovanović, kao i porodica Milutinović, ima zlu sudbu. Jasminov rođeni brat Miljan je u zatvoru nakon što je osuđen zbog ubistva starice u selu.

– Baba je nađena mrtva, a Miljan je uhapšen i osuđen. Jasmin se borio, završio školu, radio u rudniku. Ali ni njega nije pratila sreća – rekli su meštani.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: G. Jevremović , A. Ž. Adžić, Blic)

[adsenseyu2]