STRAŠAN GUBTAK ZA SRPSKU KULTURNU SCENU: Ovo je poslednji intervju Milorada Mandića Mande (VIDEO)

glumac

Printksin: Youtube/Beogradski TV Program

Deca Beograda zaslužuju da imaju lepo pozorište u skladu s vremenom u kom žive, rekao je Manda

Milorad Mandić Manda (1961-2016) bio je glumac, voditelj, zabavljač, izvođač dečjih pesama i upravnik Pozorišta “Boško Buha”. Vest da je preminuo na sceni tokom monologa Kapetana Kuke u gostujućem pozorištu UK “Vuk Karadžić” potresla je sve one koji su ga voleli. U poslednjem intervjuu 4. aprila u emisiji Beogradska hronika govorio je o glumi i svojoj upravničkoj poziciji, kao i o tome da će biti srećan kada se renoviranje matičnog pozorišta završi.

– Deci Beograda i mladima vratićemo pozorište kakvo zaslužuju, kakvo priliči u skladu sa vremenom u kom žive – rekao je Manda 4. aprila, s nestrpljenjem čekajući da se renoviranje završi.

Tragično je što je u ovom poslednjem gostovanju govorio upravo o premijeri predstave tokom koje mu je pozlilo i nakon čega je preminuo.

[adsenseyu1]

Potresa njihov zadnji deo razgovora, budući da je Manda bio neodređen po pitanju dana kad će se pozorište “Boško Buha” otvoriti vrata za nove gledaoce. Nije znao da precizira datum i izgledalo je da se renoviranje neće završiti mesecima.

Printskrin: Youtube/  Info Kanal

– Ne bih volela da kažem da se vidimo na otvaranju, nadam se da se vidimo pre toga, pošto… – rekla je voditeljka, aludirajući na neodređeno vreme, koje se iz Mandinog govorenja merilo godinama.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Manda je, u svom stilu, rekao da će on u skladu sa pozicijom upravnika obaveštavati gledaoce o tome dokle je sve stiglo.

– Bićemo strpljivi, sačekaćemo – rekla je voditeljka.

[adsenseyu1]

Nažalost, nije ni znala da se više neće videti. Nije znao ni on.

Ovo je strašan gubitak za srpsku kulturnu scenu.

Pogledajte intervju:

(Dnevne.rs /Izvor: Tanja Milanović)