STRANI FAKTOR OBAVEŠTAJNO DELOVAO PREMA SRBIJI: Dačić o POVLAČENJU diplomata iz Makedonije (INFO)

ministar

Foto: Fonet

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je nedvosmisleno ustanovljeno, sa jasnim dokazima, pojačano ofanzivno obaveštajno delovanje prema Srbiji kao i prema Ambasadi Srbije u Skoplju u čemu je prisutan i strani faktor.

“Mi smo juče obavestili Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije da smo povukli celokupno osoblje ambasade Republike Srbije u Makedoniji na hitne konsultacije u Beogradu zato što je nedvosmisleno ustanovljeno, sa jasnim dokazima pojačano ofanzivno obaveštajno delovanje prema Republici Srbiji u celini i našoj ambasadi u čemu je pristan i strani faktor”, rekao je Dačić u video izjavi koju je dao samo sa agenciju Tanjug iako je bilo najavljeno saopštenje za sve medija iz Ministarstva spoljnih poslova a vezano za povlačenje diplomata.

[adsenseyu5]

Kako je naveo, Srbija će preduzeti mere da se pripremi za rad u takvom okruženju, da zaštiti svoje interese i da preispita svoju osposoblčjenost i kapacitete za obavljanje posla u takvim uslovima.

” Već sledeće nedelje posle sastanaka koje ćemo ovde imati, a imaćemo sastanak sa predsednikom Vučićem deo našeg osoblja će biti vraćen a ambasador će biti vraćen kasnije kada zavrsimo sve konsultacije u Beogradu”, najavio je srpski šef diplomatije.

TUČA NA PLAŽI U BARU: Crnogorski funkcioner pretukao Srbina zbog banalnog razloga!

Prema njegovim rečima, o ovom slučaju je razgovarao jutros sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

“Želimo dobre odnose sa Makedonijom, želimo da gradimo dobre odnose ali naša je obaveza da zaštitimo naše interese i u skladu sa tim ćemo primenjivati osnovne diplomatske principe u međunarodnim odnosima”.

NIKAD MI NIŠTA NIJE DAO… Evo ko je sin slavnog pevača Ljube Aličića sa kojim pevač decenijama ne govori, iako nastupaju zajedno! (VIDEO) (FOTO)

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor:N1,Tanjug)

[adsenseyu4]