STIŽU NAM POPLAVE? Hrvatska blokirana, poplave se šire – da li isto čeka i Srbiju? (FOTO)

voda

Foto: Pixbay

U okolini Rijeke je divljala bura zbog čega je saobraćaj bio zabranjen za pojedine kategorije vozila na nekim od puteva

Veći deo Hrvatske je sinoć zahvatilo nevreme, a grad praćen jakom grmljavinom je pogodilo sinoć područje Rijeke.

To je prouzrokovalo probleme u saobraćaju i poplave poslovnih i stambenih prostora, pa su vatrogasci morali da intervenišu desetak puta tokom noći.

[adsenseyu5]

Nevreme je počelo oko 19 časova, a trajalo je do 21:30, nakon čega se situacija smirila u Rijeci. Međutim, u okolini je započelabura zbog čega je saobraćaj bio zabranjen za pojedine kategorije vozila na nekim od puteva.

U Rijeci su se na nekim putevima vozila zaglavila u velikim količinama vode koja je čak podizala i šahtove.

Sneg je padao u Zametu, Srdočima i Rešetarima, kao i u Gorskom kotaru, severozapadnoj Hrvatskoj i u višim predelima centralne Hrvatske.

[adsenseyu1]

Zbog olujne bure deonica auto-puta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje je zatvorena za saobraćaj, a obilazak za sva vozila je državnim putevima preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27), izvestio je HAK. Pre polaska na put proverite stanje na putevima na stranicama Hrvatskog auto-kluba.

U Srbiji je danas oblačno, hladnije, mestimično sa kišom, a na planinama se čak očekuje i sneg. Slab sneg se očekuje u nižim predelima centralne i južne Srbije. Tokom vikenda i sledeće nedelje vreme će biti toplije i sa više sunca..

(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.hr)