STIŽE RUSKI S-500 ‘PROMETEJ’: Niko neće smeti da leti bez DOZVOLE RUSIJE! (VIDEO)

s-500

Foto: printskrin /rusia HD

Ruska odbrambena industrija je uspela da proizvede PVO sistem koji može da zadrži američku vojnu avijaciju daleko od ruske granice.

Razvijen od strane koncerna Almaz-Antej, protivvazdušni raketni sistem S-500 Prometej može da stigne u aktivnu službu ruske vojske do 2020. godine.

„Kao što je planirano, ove godine biće dovršen prototip i počinju prvi testovi. Do 2020. godine kompleks mora da prođe propisano testiranje i biće pušten u rad“, izjavio je član stručnog saveta vojno-industrijske komisije RF Viktor Murahovskij.

Očekuje se da će S-500 nadmašiti kapacitet S-400 , koji koriste ruske vazduhoplovno-kosmičke snage (VKS) u Siriji. Sistem može da detektuje i istovremeno uništi čak 10 hipersoničnih balističkih raketa. Osim toga, S-500 će moći da presreće čak i rakete u neposrednoj blizini.

Sistem S-500 zajedno sa svojim prethodnicima S-300 i S-400 treba da postane deo integrisanog sistema protivraketne odbrane Rusije.

[adsenseyu1]

Kao što je primetio jedan od predstavnika vojne industrije SAD-a, ruska odbrambena industrija, koja je bila teško pogođena od raspada SSSR-a, neobjašnjivo je nastavila razvoj sistema napredne protivoraketne odbrane i sprečila propadanje.

Zaista, ovo moćno naoružanje već brine mnoge američke zvaničnike, jer susret njihovih F-22 i F-35 sa S-500 može imati samo jedan ishod.

(Pravda)

[adsenseyu1]