STIŽE RUSKA VAKCINA U SRBIJU: Planira se vakcinacija DVA MILIONA ljudi

korona

Dnevne

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek govorio je danas na Kurir televiziji o situaciji u kojoj se našla Srbija u trećem talasu korona virusa. Kako je situacija u Srbiji iz dana u dan sve gora, već je počelo da se spekuliše o vakcinama koje treba da stignu u našu zemlju.

– Ja imam informaciju da su se ministar zdravlja Zlatibor Lončar i premijerka Ana Brnabić sastali sa stručnjacima Svetske zdravstvene organizacije da će do kraja ove nedelje doći 20 doza vakcine “Sputnjik V” , da naša Agencija da mišljenje o toj vakcini  a kasnije će se nastaviti i pregovori sa Fajzerom, tako da će se nabaviti što više vrsta vakcina, kako bi naši ljudi imali izbora, jer neko više veruje ruskoj, neko nemačkoj, neko kineskoj – naveo je Đerlek i dodao:

– Pokušaćemo da nabavimo dovoljno vakcina kako bi se vakcinisao što veći broj građana, plan je negde oko dva miliona i eventualno više – izjavio je.

– Želimo da obezbedimo građanima mogućnost izbora i sve te vakcine jer će neko hteti da primi samo Fajzerovu, neko samo vakcinu Moderne, neko neće da čuje za bilo šta drugo osim ruske ili kineske vakcine – rekla je premijerka za televiziju Pink.

Ona je kazala da je “zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i respektu koji kineski partneri imaju prema njemu”, Srbija jedina zemlja koja će dobiti kinesku vakcinu odmah, a da nije učestvovala u ispitivanjima te vakcine.

vakcina

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

– Već smo dogovorili sa ruskim partnerima da naše nadležne službe rade na tome da se plastično izrazim, otvore njihov vakcinu i vide kakva je ona – dodala je premijerka.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas)