STIŽE NAM OPASNO NEVREME IZ HRVATSKE: Pogledajte kakvi crni oblaci dolaze u Srbiju! (SATELITSKI SNIMAK)

oblaci

Satelitski prikaz grmljavine trenutno u Evropi / Printskrin: sat24.com

Stručnjaci upozoravaju na opasno nevreme, sa neobičnim vremenskim prilikama koji mogu da prouzrokuju štetu, pa i ljudske žrtve

[adsenseyu5]

Grmljavina i pljuskovi koji se očekuju krajem dana u Hrvatskoj, prvo na severnom Jadranu, a potom i drugim delovima ove države, prete da stignu i u Srbiju, što će prouzrokovati nagli veliki pad temperature.

Prognoza vremena za večeras / Printskrin: accuweather.com

Kako javljaju njihovi mediji, u Hrvatskoj se u prvom danu vikenda očekuje olujno nevreme.

Satelitski prikaz grmljavine trenutno u Evropi / Printskrin: sat24.com

Stručnjaci DHMZ-a u evropskom Meteoalarm sistemu upozoravaju na opasno nevreme, sa neobičnim vremenskim prilikama koji mogu da prouzrokuju štetu, pa i ljudsku žrtvu. Nužan je oprez i svesnost rizika.

[adsenseyu1]

Velika je verovatnoća za mestimično olujni vetar i izraženije pljuskove i grmljavinu, pri čemu je moguć i grad, a na Jadranu pijavice – rekao je Zoran Vakula za HRT.

Prognoza vremena za vikend / Printskrin: accuweather.com

Veliko zahlađenje preti i Srbiji. Prema prognozama, grmljavina nas očekuje već u noći između petka i subote, ali se i u noći između subote i nedelje očekuju padavine sa pljuskovima i grmljavinom, što bi moglo da prouzrokuje da u drugom danu vikenda temperatura padne za 10 stepeni.

Ipak, ako je sudeći po dugoročnim prognozama, nakon vikenda uslediće suvo i sunčano vreme, sa prosečnom temperaturom od 21 stepen, koje će potrajati sve do petka.

Svaku promenu vremena, ali i gde je u Evropi trenutno grmljavina, možete pratiti OVDE.

Prognoza vremena za narednu nedelju / Printskrin: accuweather.com

(Telegraf.rs)