STIĆI ĆE GA PRAVDA: Hrvatski VRHOVNI SUD ODBIO ŽALBU Morine, a ALBANAC koji je pustio dron može DA SE IZRUČI SRBIJI (VIDEO)

dron

Foto: printskrin

Veće Vrhovnog suda ukinulo je početkom avgusta rešenje o izručenju albanskog državljanina Ismaila Morina Srbiji koja ga traži zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije 2014. godine.

Vrhovni sud Hrvatske odbio je žalbu Ismaila Morine na prvostepeno rešenje i utvrdio da su ispunjeni svi uslovi za njegovo izručenje Srbiji!

Ismaila Morinu, koji je po poternici u junu uhapšen u okolini Dubrovnika, Srbija tereti da je u oktobru 2014. godine, upravljajući dronom koji je nosio nacionalistička obeležja s kartom takozvane Velike Albanije, prekinuo fudbalsku utakmicu reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.

[adsenseyu1]

Županijski sud u Dubrovniku je prvostepenim rešenjem utvrdio da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za Morinino izručenje Srbiji, a na tu se odluku Morina žalio.

Advokat Morine žalio se zbog “pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, zbog povrede odredbi, zbog pogrešne primene materijalnog prava, kao i zbog pogrešne primene sankcije” i predložio da se “ukine i preinači prvostepena odluka ili da se ona ukine i vrati predmet prvostepenom telu na ponovno odlučivanje”.

Vrhovni sud je žalbu odbio kao neosnovanu.

(Dnevne.rs /Kurir sport/N1Info)

[adsenseyu4]