STEVAN ZATEKAO JEZIV PRIZOR U TORU: 40 ovaca sa rasporenim utrobama ležalo u krvi, odgovor INSTITUCIJA skandalozan! (FOTO)

tor

Foto: printscreen/youtube/TV sitel

Kada je jutros ušao u svoj tor u selu Vetersko kod Velesa, na severoistoku Makedonije, deda Stevan se umalo nije onesvestio. Zatekao je užasnu sliku – rasparane utrobe, izvađene organe, životinje kako u agoniji umiru..

Čak 40 ovaca iz njegovog stada preklale su divlje zveri.

– To su učinile divlje životinje, a koje, ni sam ne znam. Počinili su mi veliku štetu, rekao je deda Stevan novinarima skopske televizije Sitel.

[adsenseyu5]

Niko od desetak žitelja sela ne zna šta se protekle noći dešavalo u toru. Ni oni ne znaju koje su divlje životinje napale i pobile ovce u zatvorenom i pokrivenom toru njihovog suseda.

– Sinoć su nam pojeli sve iz vinograda, a danas su, sigurno vukovi, masakrirali ovce, a mi gde da se žalimo, nemamo ni puta, ni vode, veli komšija deda Stevana.

ovce

Foto: printscreen/youtube/TV Sitel

Iako su se vlasnici stada ovaca javljali na puno adresa, ni jedna državna institucija nije odgovorila na njihove pozive za pomoć. Odgovor je svuda bio isti – nismo nadležni i ne znamo šta da radite sa ugunulim ovcama.

– Javili smo se u veterinarnu službu, gde su nam rekli da oni nisu nadležni i uputili nas da se obratimo veterinarnoj incpekciji. Tamo su nam rekli da ni oni nisu nadležni. Potom smo potražili pomoć od policije.

„SUTRA TE SAHRANJUJEMO, A ĆERKICA TE ZAPAMTITI NEĆE“: Jecaji majke SKRHANE BOLOM za poginulim sinom iz Merošine

– Oni su nam rekli da ne diramo ubijenu stoku, ali su dodali da ni oni nisu nadležni. Rekli su nam da će doći, ako je mečka poklala ovce, a ako su ih zaklali vukovi – ne. Ne znam koja im je to logika – razočarano je izjavila ćerka deda Stevana.

[adsenseyu1]

Iz područnog odeljenja Ministarstva za poljoprivredu u Velesu, televiziji Sitel su izjavili da ni oni nisu nadležni i da nemaju komisiju za štete koje počine vukovi.

Deda Stevan sada strahuje za preživele ovce. Boji se da se ne zaraze od uginule stoke.

ovce

Foto: printscreen/youtube/TV Sitel

Žitelji sela Vetersko kažu da se u njihovom selu odavno nije desio napad divljih životinja, a deda Stevan i njegova porodica očekuju od nadležnih institucija da im objasne šta da rade sa uginulim ovcama.

POLICAJAC VLADIMIR SAVIĆ OTKRIVA: Zoran Marjanović je ubica, otac i brat pomagači! EVO ŠTA JE MOTIV! (INFO)

(Dnevne.rs/Izvor: D.J.,Telegraf.rs)

[adsenseyu4]

1 Comment on "STEVAN ZATEKAO JEZIV PRIZOR U TORU: 40 ovaca sa rasporenim utrobama ležalo u krvi, odgovor INSTITUCIJA skandalozan! (FOTO)"

  1. Odgovor institucija u Srbiji bi bio isti kao u Makedoniji. Niko nikada nije nadlezan A jos manje odgovoran.

Comments are closed.