ŠTAMPA U NEMAČKOJ: Kim Džong Un nije BUDALA, on zna kako je prošao Gadafi! (INFO)

raketa

Foto:Tanjug/AP/printscreen/Tviter

Raketni test Severne Koreje nije dokaz da je Kim Džong Un ludak. Naprotiv. Ispaljivanje rakete je – u njegovom izolovanom shvatanju – primerena i neizbežna reakcija na aktuelne vojne manevre SAD, piše list “Manhajmer morgen”

Komentatori nemačke štampe bave se pitanjem hoće li SAD preventivno da udare na Severnu Koreju i upozoravaju na nuklearnu katastrofu koja preti, uz zaključak da Zapad mora da shvati: Pjongjang zna kako je prošao (libijski vođa Moamer el) Gadafi, prenosi “Dojče vele” (DW).

[adsenseyu5]

Podseća se da je Savet bezbednosti UN osudio potez Severne Koreje koja je testirala raketu dugog dometa preko japanske teritorije.

“Tramp i njegovi savetnici su morali da prime k znanju da je dosadašnja taktika prema komunističkom režimu Severne Koreje straobalno propala”, piše “Špigel onlajn”.

Sad sam bio na moru u Crnoj Gori i nikad više!

Nemački magazin navodi da se za sada američki predsednik zadovoljio pretnjama, obećavajući (severnokorejskom vođi) Kimu Džong Unu „vatru i bes“. Pre samo nekoliko nedelja je izjavio da mu se čini kako je Pjongjang počeo da respektuje Ameriku. A onda je usledio novi test.

“Kim Džong Un doduše svesno nije izveo direktan napad protiv SAD ili nekog saveznika, ali je raketni test preko Japana pokazao koliko ga plaše Trampove pretnje: nimalo”, navodi “Špigel” u internet izdanju.

Nedeljnik navodi da “Tramp i njegovi savetnici odlično znaju da su u škripcu”.

[adsenseyu1]

“Iza zatvorenih vrata se u Beloj kući već sedmicama razmatraju scenariji za preventivni rat protiv Severne Koreje. Ali zaključak je uvek isti: vojni udar Sjedinjenih Država protiv Severa imao bi za posledicu rat između Severne i Južne Koreje. Posledice bi bile razorne, pogotovo za milionsku metropolu Seul koja leži gotovo na demarkacionoj granici ka Severnoj Koreji“, piše portal.

“Badišes tagblat” iz Baden-Badena piše da je “teško predvideti kako će se ovo završiti“.

“SAD će vojno reagovati najkasnije ako severnokorejski diktator ispali svoje omiljene igračke ka Guamu“”, smatra taj list.

Voditeljka RTS-a rekla devojci u kolicima: „I letiš, i trčiš, i skačeš, i plivaš“, a onda joj je Milica vrhunski odgovorila!

Dojče vele prenosi da drezdenski “Zeksiše cajtung” ocenjuje da “rešavanje konflikta vojnom silom ne sme biti opcija”.

“Ishod bi mogla biti atomska katastrofa sa stotinama hiljada mrtvih i pustošenjem Korejskog poluostrva. Postoji samo jedan način da se to spreči: pričati i pregovarati, koliko god teško bilo”, smatra komentator tog dnevnika.

List “Manhajmer morgen” vidi stvari drugačije.

https://www.dnevne.rs/tema-dana/dragan-bjelogrlic-iskreno-na-jedno-pitanje-moje-cerke-nisam-imao-odgovor

“Ni najnoviji raketni test Severne Koreje nije dokaz da je diktator Kim Džong Un ludak. Naprotiv. Ispaljivanje rakete je – u njegovom izolovanom shvatanju – primerena i neizbežna reakcija na aktuelne vojne manevre SAD sa južnokorejskim i australijskim saveznicima. Pa ipak, to su samo dešavanja na površini. U dubini već mesecima traje tiha diplomatija – razgovori na tajnim mestima sa kojih ništa ne curi u javnost”, piše u tekstu tog lista.

Navodi se da se “treba se osloboditi još jedne iluzije: nema tih pregovora koji će naterati Kima da prekine raketni program”.

UŽASNO PROROČANSTVO NEMAČKOG VIDOVNJAKA: Svetski rat je niezbežan i počeće na BALKANU, evo i kako (VIDEO)

“To ne mogu da ga nateraju ni Sjedinjene Države – posebno ne one. Jer za Kima se strašni primer zove: Moamer el Gadafi. (…) Gadafija sa atomskim oružjem niko ne bi napao. To znači da su nuklearne bojeve glave za Kima životno osiguranje. To će Zapad, hteo ne hteo, morati da prihvati kao realnost“, zaključuje list iz Manhajma.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Novosti.rs/Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]