STAJE GRADSKI PREVOZ U CELOJ ZEMLJI, ALI I KAFIĆI, RESTORANI, TRŽNI CENTRI: Od nedelje u 20 časova potpuni prekid rada

premijerka

FOTO: PRINTSKRIN / TANJUG

“Naš najveći avion Er Srbije A-330 poleteo je danas za Kinu i sutra uveče se vraća sa velikim brojem medicinskih aparata, zaštitne opreme i ekspetima koji su se borili portiv korona virusa”, kazala je premijerka.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će od sutra u 20 časova biti suspendovan javni prevoz u svim gradovima Srbije a da će od nedelje u 20.00 biti zatvoreni svi kafići, restorani i tržni centri u zemlji.

Premijerka je zamolila poslodavce da imaju razumevanje za zaposlene.

– Neka im omoguće da rade od kuće, ako ne mogu, neka se obrate, da pokušamo da im obezbedimo prevoz – kazala je Brnabić.

Iskazala je verovanje da niko neće da propadne ukoliko slabije posluje nekoliko nedelja.

Ona je navela da prema najnovijim informacijama od 18 časova, do danas u Srbiji je registrovano 135 novih slučajeva koronavirusa.

POSLEDNJI DETALJI SMRTI PRVE ŽRTVE VIRUSA KORONE U SRBIJI: Bolovao je od drugih bolesti, ali mu je ovaj virus odneo život (INFO)

– Na respiratorima imamo osam građana koji se bore za život, 64 je u kućama. Na svima nama je odgovornost, tako što ćemo izlaziti što je manje moguće, poštovati sve mere koje je donela Vlada, da bi imali što manje žrtava i da bi dali šanse zdravstvu.

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije najavila i da se sutra izmedju 19 i 20 časova zahvaljujući kako je rekla, ogromnom angažmanu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, očekuje velika pošiljka iz Kine odakle će osim medicinske opreme, stići i lekari.

       

(Dnevne.rs/Kurir.rs)