ŠTA STOJI IZA VEŽBE “BLJESAK ZAPADNOG BALKANA”? Upasti na sever i OČISTITI ga od Srba!

Foto: EPA/Arhivska fotografija

Naime, lažni kosovski specijalci su pet dana proveli u Skoplju gde su zajedno sa makedonskim i albanskim policajcima vežbali u okviru “Bljeska zapadnog Balkana”, a iza toga se krije uvežbavanje za upad na sever Kosova i zauzimanje svih vitalnih objekata poput “Trepče”, “Gazivoda” i svih administrativnih prelaza sa Srbijom.

S obzirom na to da je novoformirana takozvana kosovska vojska ne može na sever Kosmeta bez dozvole Kfora, Priština je smislila novi plan, a to je da specijalne policijske jedinice, pojačane sa maskiranim kolegama iz Albanije i Makedonije, kao i “dobrovoljcima” pređe preko Ibra i zauzme
“Trepču”, “Gazivode”, Kosovsku Mitrovicu, Leposavić, što bi bilo predstavljeno kao legitimna policijska akcija, a Kfor bi kao i prethodnih puta kada je ROSU upadao u Kosovovsku Mitrovicu ostao nemi posmatrač, iako po dogovoru ni oni ne bi smeli da prelaze Ibar bez posebne dozvole.

– Ukoliko bi se pokrenula ta njihova nova vojska, Kfor, odnosno NATO, ne bi imao izbora i morao bi da reaguje. Upravo zato je napravljen plan o policijskoj akciji, ali s obzirom na to da u svojim redovima nemaju dovoljan broj ljudi za tako veliku akciju, bili bi pojačani specijalcima iz Albanije i Makedonije. Prva na meti bila bi “Trepča”, odnosno Kosovska Mitrovica, a zatim i ostale srpske opštine na severu, i na kraju, administrativni prelazi.

VELIKA AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Narednih SEDAM DANA morate ispoštovati OVE TRI STVARI

-Da bi došlo do ovakve akcije, potrebno im je da izazovu incident većih razmera na severu, kako bi dobili opravdanje za angažovanje specijalaca, pa nije isključeno da neke “spontane demonstracije u južnom delu Kosovske Mitrovice postanu nasline”, čime bi Srbija praktično bila saterana uza zid – priča dobro obavešteni izvor iz bezbednosnih krugova.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas, Alo)