ŠTA SE KRILO IZA OSMEHA? Psihijatri kažu da su OVO ZNACI UPOZORENJA

Foto: Facebook/Bojana Milanovic

Samoubistvo trudne pripadnice Vojske Srbije Bojane Milanović (24) iz sela Dublje slučaj je koji je potresao celu Srbiju i koji se na našim prostorima ne pamti. Još potresnija je činjenica da niko od njenih najbližih ne zna razlog ovog čina, već o Bojani govore kao o nasmejanoj devojci koja je samo o svadbi pričala.

Stručnjaci takođe ne mogu decidno da kažu zbog čega je Bojana povukla oroz, mada njen čin prepoznaju kao posledicu “skrivene depresije”.

Bojana Milanović se ubila u nedelju uveče u selu Dublje kod Bogatića, u porodičnom domu svog verenika Joviše Marinkovića. Pucala je na sebe u krevetu, iz lovačkog karabina nesuđenog supruga. On ju je pronašao sutradan ujutru kada se vratio sa noćnog dežurstva. Bila je u četvrtom mesecu trudnoće.

Tajnu o motivu Bojana je odnela u grob, ali otvorilo se bezbroj pitanja šta je moglo da dovede do ove tragedije…

Trudnoća – velika promena

Psihijatar prof. dr Milan Milić kaže da je trudnoća stanje koje može imati uticaja na psihičko stanje žene.

– Trudnoća je veliki događaj za ženu, sve to sa čime se ona tada nosi ne zove se bez razloga drugo stanje – kaže dr Milić.

Venčanje u drugom stanju

Bojana i Joviša trebalo je da se venčaju ove subote. Njeni najbliži ispričali su za medije da je ona samo o ovom događaju pričala.

LUDO JE VOLI VEĆ 16 GODINA: Ovo je supruga Vanje Grbića, koja je svojevremeno šokirala Srbiju svojom odlukom (FOTO)

Odabir vatrenog oružja

U trenutku kada je trudna pripadnica Vojske Srbije sebi oduzela život pucnjem iz lovačkog karabina, u kući u selu Dublje pored Bogatića, bila je gotovo cela porodica. Čuli su da je nešto puklo, al nisu ni slutili kakva se tragedija odigrala iza zatvorenih vrata sobe.

Čin Bojane Milanović da u sebe puca iz lovačkog karabina naš sagovornik karakteriše kao znak.

sanduk

Foto: Telegraf

– Kada neko potegne na sebe vatreno oružje uzrok ili razlog su eksplicitni. Nešto ozbiljno i teško u osobi je tada prelomilo. I to nije bio nekakav alarm odnosno upozorenje, poput uzimanja velike količine lekova, gde postoji razmak od nekoliko sati da vas neko pronađe i spasi već čvrsta odluka – kaže Milić.

Bez oproštajne poruke

Bojanin verenik ispričao je za medije da je u potpunom šoku i da je ovo bio grom iz vedra neba.

– Otišao sam preksinoć na posao. Sve je bilo u redu kad sam krenuo. Da nešto nije bilo kako treba, ja bih primetio. Ona je bila vedra, nasmejana kao i uvek. Kad sam došao, zatekao sam stravičan prizor – rekao je Joviša Marinković.

On je za “Srpski telegraf” dodao da Bojana nije ostavila nikakvu oproštajnu poruku koja bi mogla da razjasni njenu smrt.

“Bila je nasmejana i vesela”

Bojanin verenik rekao je za medije da je ona tog kobnog dana bila “vesela, kao i svaki drugi dan”. Familija kao i komšije pričaju o njima kao “najsrećnijem paru koji poznaju”. Tom opisu priliče i fotografije koje je ovaj par napravio samo tri dana pre Bojaninog samoubistva. Par je posetio manastir Kaona, gde su se slikali zagrljeni i nasmejani. Bojanu je Joviša tada fotografisao između freske Bogorodice koja ljubi malog Isusa Hrista i kolevke za bebu, što je verovatno njena poslednja fotografija.

TRIK KOJI ĆE VAM UŠTEDETI NOVAC: Presekla je papirni ubrus napola.. (VIDEO)

“Nije izlazila iz kuće”

Bojanina snaja Dragana koja živi u istoj kući i takođe je u drugom stanju, prisetila se da je nešto puklo, ali da nije ulazila u sobu smatrajući da se Bojana odmara, a i retko je izlazila, jer je ranije živela u Sremskoj Mitrovici, pa ovaj kraj ne poznaje najbolje.

Bojana Milanovic i verenik Joviša Marinkovic u poseti manastiru

Foto: FACEBOOK / SCREENSHOT Bojana Milanovic i verenik Joviša Marinkovic u poseti manastiru

– Ona je ovde od Nove godine i nije izlazila previše napolje – rekla je snaja.

To je potvrdila i njena najbolja drugarica Kristina Palikuća, rekavši da se Bojana od kako je zatrudnela malo otuđila od prijatelja i slabije dolazila u rodnu Sremsku Mitrovicu.

Bojana sa najboljom drugaricom Kristinom Palikućom

Foto: FACEBOOK Bojana sa najboljom drugaricom Kristinom Palikućom

Krvarenje skrivena depresija?

Kako je za “Blic” ispričala Bojanina najbolja drugarica Kristina Palikuća, Bojana je nekoliko dana ranije imala manje krvarenje, zbog čega je bila zabrinuta za nju.

Međutim, Bojana je tvrdila da je sve u redu i sa njom i sa bebom, kao i da su joj prepisali lekove za održavanje trudnoće.

Devojčica je prišla uličnom muzičaru i ubacila novčić u šešir, a onda je usledilo PRAVO ČUDO… (VIDEO)

Postavlja se pitanje da li je krvarenje prouzrokovala skrivena depresija i problemi koji su Bojanu tištili iznutra.

Bojana i Joviša

Foto: PRIVATNA ARHIVA Bojana i Joviša

– Skrivene depresije manifestuju se telesnim tegobama, od glavobolje, problema sa spavanjem, do problema sa stomakom – dodaje dr Milić.

Predviđanje

Ova nesreća, nažalost, primer je kako je teško naslutiti da li će neka osoba izvršiti samoubistvo.

JADRANKA OSTAVILA MUŽA PREKO DRUŠTVENIH MREŽA: Mojoj svekrvi prenesite da joj ostavljam sina, neka njoj pijan mokri pored WC šolje!

Dr Milić kaže da predviđanje stručnjaka u procentima iznosi 70 odsto, dok preostalih 30 odsto ostaje zauvek zagonetka.

(Dnevne.rs/izvor: Miroslava Brkić, Blic.rs)